Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράκ διώχνει τους 2.500 Αμερικάνους στρατιώτες, τερματίζει τη Συμμαχία κατά του ISIS

Το Ιράκ διώχνει τους 2.500 Αμερικάνους στρατιώτες, τερματίζει τη Συμμαχία κατά του ISIS
Οργή για το πυραυλικό χτύπημα στο κέντρο της Βαγδάτης
Την πρόθεση της να …διώξει τους 2.500 Αμερικάνους στρατιώτες και να βάλει τέλος στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό που δραστηριοποιείται στην χώρα διατυπώνει η κυβέρνηση του Ιράκ, καθώς οργή επικρατεί για το χθεσινό πυραυλικό χτύπημα στο κέντρο της Βαγδάτης.
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Mohammed Shia, Al-Sudani, η κυβέρνηση πρόκειται να συστήσει μια επιτροπή, η οποία θα προετοιμάσει το τέλος της παρουσίας του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ.
«Η κυβέρνηση ορίζει την ημερομηνία για την έναρξη της διμερούς επιτροπής, η οποία θα επιβάλει ρυθμίσεις για το μόνιμο τερματισμό της παρουσίας των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ», επισημαίνεται στη σχετική δήλωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, στην οποία αναφέρεται πως στην επιτροπή αυτή θα συμμετάσχουν και αντιπρόσωποι του διεθνούς συνασπισμού.
Εκτιμάται πως οι ΗΠΑ διατηρούν μια δύναμη 2.500 στρατιωτών στο Ιράκ – υπάρχουν και άλλοι 900 στη Συρία – με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).
Υπενθυμίζεται πως χθες Πέμπτη 4/1 αμερικανικός πύραυλος έπληξε κτήριο ιρακινής πολιτοφυλακής που διατηρούσε στενές σχέσεις με το Ιράν με αποτέλεσμα τον θάνατο του επικεφαλής της πολιτοφυλακής.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε αυτό το πλήγμα ως αντίποινα για τις συνεχείς επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων σε Ιράκ και Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης