Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εστία έντασης: Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τη Ρωσία για χρήση βορειοκορεατικών πυραύλων στην Ουκρανία

Νέα εστία έντασης: Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τη Ρωσία για χρήση βορειοκορεατικών πυραύλων στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ζήτησε από το Κογκρέσο «να δράσει χωρίς να περιμένει πια», μετά «τους μαζικούς βομβαρδισμούς» της Ουκρανίας, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να θέτουν όρους για την έγκριση της νέας βοήθειας προς το Κίεβο

Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, John Cirby, δήλωσε σε ενημέρωση για τον Τύπο ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί βαλλιστικούς πυραύλους που έλαβε από τη Βόρεια Κορέα για να χτυπήσει την Ουκρανία, αναφέρει το πρακτορείο RBC. 
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η βόρεια Κορέα παρείχε πρόσφατα στη Ρωσία εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και αρκετούς τέτοιους πυραύλους », σημείωσε ο Cirby, ενώ σημείωσε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκτοξεύσεις, αν και δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη στοιχεία για αυτό.

Η φερόμενη μεταφορά βορειοκορεατικών όπλων στη Ρωσία χαρακτηρίστηκε «σημαντική και ανησυχητική κλιμάκωση» από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου. Από την άποψη αυτή, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να συζητήσουν αυτό το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η δήλωση αυτή του Cirby έγινε την ώρα που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Young un ζήτησε να αυξηθεί η παραγωγή εκτοξευτήρων ρουκετών, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού, ενόψει της προετοιμασίας «μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης» με τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο KCNA.
H μεταφορά αυτού του εξοπλισμού υπογραμμίζει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, την ανάγκη το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας της Ουκρανίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ζήτησε από το Κογκρέσο «να δράσει χωρίς να περιμένει πια», μετά «τους μαζικούς βομβαρδισμούς» της Ουκρανίας, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να θέτουν όρους για την έγκριση της νέας βοήθειας προς το Κίεβο.
Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας, που αντιμετώπισε μπαράζ βομβαρδισμών από τη Ρωσία τις τελευταίες ημέρες, παραμένει «απόλυτη» προτεραιότητα, υπογράμμισε ο Cirby.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης