Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική μαζική επίθεση στην Κριμαία με τη βοήθεια… των ΗΠΑ – Αναχαιτίστηκαν 36 drones, 10 πύραυλοι

Ουκρανική μαζική επίθεση στην Κριμαία με τη βοήθεια… των ΗΠΑ – Αναχαιτίστηκαν 36 drones, 10 πύραυλοι
To αμερικανικό αναγνωριστικό drone RQ-4B Global Hawk πετούσε για ... 20 ώρες στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας
Μια από τις μαζικότερες αεροπορικές της επιθέσεις με 36 drones και 10 πυραύλους εξαπέλυσε κατά της Κριμαίας η Ουκρανία, με τη Ρωσία ωστόσο να καταφέρνει να καταρρίψει όλους τους εχθρικούς στόχους.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Denis Baturin, πολιτικός ειδικός για θέματα Κριμαίας, υποστήριξε πως πριν εκδηλωθεί η ουκρανική αεροπορική επίθεση, αναγνωριστικό drone των ΗΠΑ είχε περάσει πολλές ώρες εργασίας για να την προετοιμάσει.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, ο εχθρός εξαπέλυσε μια από τις πιο μαζικές επιθέσεις στην Κριμαία, χρησιμοποιώντας επιθετικά drones και πυραύλους.
Τα πάντα ήταν σχεδόν αναμενόμενα, όπως και το γεγονός ότι αυτήν την επίθεση τη συντόνισε ένα αμερικανικό αναγνωριστικό drone» είπε ο Baturin, αναφέροντας πως βάσει των δεδομένων, το αναγνωριστικό drone RQ-4B Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στα ρωσικά σύνορα από την αρχή του έτους.
«Αν και από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, τα αμερικανικά drones πετούσαν σε σημαντική απόσταση από τα σύνορα της Ρωσίας, χθες το Global Hawk κινούνταν νότια της ακτής της Κριμαίας για περίπου 20 ώρες.
Και είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει καμία σύμπτωση» υπογράμμισε ο Baturin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης