Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμός 7,5R στην Ιαπωνία: Στους 92 οι νεκροί, στους 242 οι αγνοούμενοι

Σεισμός 7,5R στην Ιαπωνία: Στους 92 οι νεκροί, στους 242 οι αγνοούμενοι
Βοήθεια μόνο από τις ΗΠΑ αναμένεται να λάβει η Ιαπωνία - Ασαφές ακόμα το μέγεθος της καταστροφής
Βοήθεια μόνο από τις ΗΠΑ - και από καμία άλλη χώρα -, θα δεχθεί η Ιαπωνία στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων στα ερείπια και στα συντρίμμια των κτηρίων που προκάλεσε ο σεισμός των 7,5 Ρίχτερ που έπληξε την 1η Ιανουαρίου το δυτικό τμήμα της χώρας.
Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες τους για την εύρεση επιζώντων, με τον αριθμό ωστόσο των θυμάτων να αυξάνεται διαρκώς.
Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 92 νεκρούς και για τουλάχιστον 242 αγνοούμενους, αν και το πλήρες μέγεθος της καταστροφής και των θυμάτων παραμένει ασαφές.
Δεν αποκλείεται πάντως να αποτελέσει την χειρότερη και πιο αιματηρή καταστροφή από το 2011, όταν και έπληξε την Ιαπωνία σεισμός 9 Ρίχτερ, τσουνάμι και πυρηνικό δυστύχημα στη Fukushima.

Ο ισχυρότατος σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση δεκάδων κτηρίων και κατέστρεψε πολλούς δρόμους, με τον πρωθυπουργό Fumio Kishida να κάνει λόγο για τη σοβαρότερη καταστροφή της θητείας του.
Οι ιαπωνικές αρχές εκτιμούν ότι από σήμερα θα πέσει κατακόρυφα το ποσοστό επιβίωσης των ανθρώπων που ενδεχομένως να είναι ζωντανοί κάτω από τα ερείπια.
ΗΠΑ και Ιαπωνία συζητούν το πώς και το πότε οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις τους θα μπορέσουν να συντονιστούν για να συνεργαστούν στο έργο εντοπισμού και διάσωσης, με τους Ιάπωνες να αρνούνται οποιαδήποτε διεθνή βοήθεια, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικά, καθώς όπως επισημαίνουν λόγω της κατάστασης στο έδαφος, θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να ληφθεί.
Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, εκτιμάται πως περίπου 300 στρέμματα πλημμύρισαν από το τσουνάμι που εκδηλώθηκε μετά το σεισμό. 4_127.jpg
Debris are seen at the site of a fire occurred following an earthquake in Wajima, Ishikawa prefecture, Japan Tuesday, Jan. 2, 2024. A series of powerful earthquakes in western Japan left at least four people dead and damaged homes, cars and boats, with officials warning people on Tuesday to stay away from their homes in some areas because of a continuing risk of major quakes and tsunamis. (Kyodo News via AP)
6_72.jpg
7_3.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης