Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Musk: Η λαθρομετανάστευση είναι ένας κουραστικός καφκικός εφιάλτης - Κλείστε τα σύνορα

Παρέμβαση Musk: Η λαθρομετανάστευση είναι ένας κουραστικός καφκικός εφιάλτης - Κλείστε τα σύνορα
«Πρέπει να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση και να αυξήσουμε σημαντικά τη νόμιμη μετανάστευση» είπε ο Elon Musk
Κατά της παράνομης μετανάστευσης τάχθηκε με τοποθέτησή του στο X (πρώην Twitter) ο μεγαλομέτοχος της Tesla και της Space X, Elon Musk…
Όπως είπε, οι λαθρομετανάστες δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνον ένας καφκικός εφιάλτης και πως μοναδική λύση είναι το κλείσιμο των συνόρων.
Εξήγησε δε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να μπεις παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες παρά νόμιμα - μια ανάλογη κατάσταση ισχύει και για την Ελλάδα.
«Αυτό είναι τρέλα!» έγραψε… και συμπλήρωσε: «Πρέπει να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση και να αυξήσουμε σημαντικά τη νόμιμη μετανάστευση».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Mike Johnson χαρακτήρισε καταστροφή την κατάσταση στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω των οποίων τεράστιος αριθμός παράνομων μεταναστών εισέρχεται στη χώρα.
Ο Johnson είναι πεπεισμένος ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί γρήγορα με το κλείσιμο των συνόρων, αλλά ο Biden αρνείται να προβεί σε ένα τέτοιο βήμα.
Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο συνδέουν ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης με την έγκριση πρόσθετων κονδυλίων για να βοηθήσουν το Κίεβο.
Επισημαίνεται πως η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον απέστειλε αίτημα στο Κογκρέσο τον Οκτώβριο του 2023 για πρόσθετες δημοσιονομικές πιστώσεις για το οικονομικό έτος 2024, το οποίο ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες την 1η Οκτωβρίου, κυρίως για την παροχή βοήθειας στο Ισραήλ και την Ουκρανία, καθώς και για την αντιμετώπιση της Κίνας και της Ρωσίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Συνολικά, η εκτελεστική εξουσία υπό την ηγεσία του Biden θα ήθελε να λάβει περίπου 106 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτούς τους σκοπούς.
Η τύχη του αιτήματος και των εναλλακτικών νομοσχεδίων παραμένει ασαφής.
Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία του Κογκρέσου των ΗΠΑ πρόσφατα τάχθηκαν ενάντια στη συνέχιση της παροχής οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.
Ο Johnson έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές για την πρόθεσή του να συνδέσει βοήθεια στην Ουκρανία με αυστηρότερους ελέγχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.
Ο ηγέτης της μειονότητας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Mitch McConnell μίλησε με παρόμοιο τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης