Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Netanyahu διαμηνύει στις ΗΠΑ ότι το Ισραήλ επιδιώκει «θεμελιώδεις αλλαγές» στα σύνορά του με τον Λίβανο

Ο Netanyahu διαμηνύει στις ΗΠΑ ότι το Ισραήλ επιδιώκει «θεμελιώδεις αλλαγές» στα σύνορά του με τον Λίβανο
«Το Ισραήλ είναι πιο αποφασιστικό, τολμηρό και ενωμένο από ποτέ» διαμηνύει ο Netanyahu στον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Amos Hochstein στο Τελ Αβίβ και του διεμήνυσε ότι «το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να επιφέρει μια θεμελιώδη αλλαγή στα σύνορά του με τον Λίβανο», όπως ανέφερε το γραφείο του Netanyahu.
Επίσημα Ουάσιγκτον έχει τονίσει την ανάγκη να αποτραπεί η επέκταση της σύγκρουσης.
Ωστόσο, το Ισραήλ και η Hezbollah έχουν εμπλακεί σε καθημερινές διασυνοριακές ανταλλαγές πυρών από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα, οι οποίες οδήγησαν στην εκκένωση των κοινοτήτων και στις δύο πλευρές των συνόρων.
«Ο πρωθυπουργός Netanyahu είπε στον απεσταλμένο των ΗΠΑ Hochstein ότι μετά τη δολοφονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ είναι πιο αποφασιστικό, τολμηρό και ενωμένο από ποτέ», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Πρόσθεσε ότι όσοι από τους γείτονες του Ισραήλ «δεν το καταλαβαίνουν προς το παρόν θα το κάνουν πολύ καλά, στο νότο, στο βορρά και σε όλους τους άλλους τομείς».
Σημειώνεται ότι χθες (3/1), ο πνευματικός και πολιτικός ηγέτης της Hezbollah Hassan Nasrallah υποστήριξε ότι η σιιτική οργάνωση «δεν φοβάται» να αντιμετωπίσει το Ισραήλ, δεσμευόμενος να πολεμήσει «χωρίς όρια» και «χωρίς κανόνες» εάν το Ισραήλ επιτεθεί στον Λίβανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης