Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Πολύ σοβαρό το κατηγορητήριο κατά του Menendez - Όλοι οι συνεργάτες του οφείλουν να παραιτηθούν

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Πολύ σοβαρό το κατηγορητήριο κατά του Menendez - Όλοι οι συνεργάτες του οφείλουν να παραιτηθούν
«Πιστεύουμε ότι ήταν το σωστό που παραιτήθηκε από την καρέκλα του» τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Πέμπτη (4/1) ότι ο μακρύς κατάλογος ομοσπονδιακών καταγγελιών εναντίον του μακροχρόνιου γερουσιαστή του New Jersey Bob Menendez είναι «πολύ σοβαρός», αλλά υποστήριξε ότι οποιαδήποτε απόφαση για την απομάκρυνσή του θα πρέπει να λαμβάνεται εντός των αιθουσών του Κογκρέσου.
Η εκπρόσωπος Karine Jean-Pierre υπογράμμισε ότι ήταν «σημαντικό» το γεγονός ότι ο Menendez παραιτήθηκε από την προεδρία του στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας τον Σεπτέμβριο, μετά την απαγγελία του κατηγορητηρίου για κατηγορίες δωροδοκίας για πολλά χρόνια.
«Πιστεύουμε ότι ήταν το σωστό που παραιτήθηκε από την καρέκλα του», εξήγησε η Jean-Pierre.
«Αυτό που πιστεύουμε όσο οτιδήποτε άλλο, είτε είναι η παραίτηση είτε οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με τον γερουσιαστή Menendez και τον ρόλο του ως γερουσιαστή, προφανώς, στο Κογκρέσο, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει η ηγεσία της Γερουσίας» πρόσθεσε αναφορικά με τους πολιτικούς του συνεργάτες.
Ο Menendez, ο οποίος έχει δηλώσει αθώος σε όλες τις προηγούμενες κατηγορίες, κατηγορήθηκε την Τρίτη ότι χρησιμοποίησε τη θέση του για να ωφελήσει παράνομα την κυβέρνηση του Κατάρ.
Ο γερουσιαστής κατηγορείται ότι το έκανε για να βοηθήσει τον επιχειρηματία Fred Daibes να επιτύχει μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από μια επενδυτική εταιρεία με δεσμούς με τη Ντόχα.
Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί μετά από πολυετή έρευνα για διαφθορά για παράνομη χρήση του γραφείου του προς όφελος της αιγυπτιακής κυβέρνησης και τριάδας επιχειρηματιών του New Jersey, συμπεριλαμβανομένου του Daibes.
Η Nadine Arslanian, η σύζυγός του και οι επιχειρηματίες Daibes, Wael Hana και Jose Uribe, δήλωσαν επίσης αθώοι.
Οι ερευνητές βρήκαν περισσότερα από 486.000 δολάρια σε μετρητά όταν ερεύνησαν το σπίτι του Menendez το 2022, «μεγάλο μέρος τους ήταν γεμιστό σε φακέλους και κρυμμένο σε ρούχα, ντουλάπες και χρηματοκιβώτιο», εκτός από ράβδους χρυσού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αποσφραγίστηκε τον περασμένο μήνα.
Δύο από τις ράβδους ενός κιλού και τις εννέα ράβδους χρυσού μιας ουγγιάς που ανακτήθηκαν έφεραν σειριακούς αριθμούς που υποδηλώνουν ότι κάποτε ανήκαν στον Daibes, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Bob Menendez αντιμετωπίζει ομοσπονδιακή ποινική κατηγορία για κατηγορίες διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης