Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Έντονη καταδίκη για τη «δειλή τρομοκρατική επίθεση» κατά του Ιράν

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Έντονη καταδίκη για τη «δειλή τρομοκρατική επίθεση» κατά του Ιράν
Το ΣΑ του ΟΗΕ προτρέπει όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να συνεργαστούν με την Τεχεράνη, προκειμένου να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε έντονα την τρομοκρατική επίθεση στην ιρανική πόλη Κερμάν και τόνισε την ανάγκη να λογοδοτήσουν οι ένοχοι, ανέφερε επίσημο ανακοινωθέν του συλλογικού οργάνου των Ηνωμέων Εθνών, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του.
«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο τη δειλή τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Κερμάν της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στις 3 Ιανουαρίου», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.
«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», σημειώνει.
Παράλληλα, προσθέτει πως «τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπογράμμισαν την ανάγκη να λογοδοτήσουν οι δράστες, οι διοργανωτές, οι χρηματοδότες και οι χορηγοί αυτών των κατακριτέων τρομοκρατικών ενεργειών και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προέτρεψε επίσης όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να συνεργαστούν με την Τεχεράνη, προκειμένου να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη και εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στην ιρανική κυβέρνηση.
Στις 3 Ιανουαρίου, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην ιρανική πόλη Κερμάν κατά τη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της επετείου του θανάτου του στρατηγού Qassem Soleimani.
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε 700 μέτρα από τον τάφο του Soleimani και η δεύτερη σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.
Επιπλέον, ανέφερε επικαλούμενο πηγές ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως.
Ο υπουργός Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης δήλωσε ότι 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 211 τραυματίστηκαν.
Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Κερμάν χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση.
Η ιρανική κυβέρνηση κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους στις 4 Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε, με ανακοίνωση του, την ευθύνη για το χτύπημα με βομβιστές αυτοκτονίας στο Κερμάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης