Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Αλλαγή ρότας με σταδιακή απόσυρση στρατευμάτων από τη Βόρεια Γάζα - Ενδοκυβερνητική κόντρα για την «επόμενη μέρα»

Ισραήλ: Αλλαγή ρότας με σταδιακή απόσυρση στρατευμάτων από τη Βόρεια Γάζα - Ενδοκυβερνητική κόντρα για την «επόμενη μέρα»
O Ισραηλινός ΥΠΑΜ αποκάλυψε ότι στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας θα υπάρξει μετάβαση σε μια νέα προσέγγιση του πολέμου
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoan Gallant παρουσίασε απόψε τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για την επόμενη φάση του πολέμου στη Γάζα, με μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα και τη συνέχιση των επιχειρήσεων στον νότο.
Ο Gallant ανέφερε ότι στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας θα υπάρξει μετάβαση σε μια νέα προσέγγιση του πολέμου που θα περιλαμβάνει επιδρομές, την καταστροφή των σηράγγων της Hamas, αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις καθώς και «ειδικές» επιχειρήσεις.
Στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ο στρατός επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην εξόντωση της ηγεσίας της Hamas και την επιστροφή των ομήρων.
Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός.
Μετά τον πόλεμο η Hamas δεν θα ελέγχει πλέον τη Γάζα, η οποία θα διοικείται από παλαιστινιακά όργανα, εφόσον δεν υπάρχει κάποια απειλή για το Ισραήλ.
Το Ισραήλ θα διατηρήσει το δικαίωμα να αναλαμβάνει δράση στον θύλακα, όμως δεν θα υπάρχει παρουσία Ισραηλινών πολιτών εκεί, πρόσθεσε ο Gallant.

Ενδοκυβερνητική κόντρα για την επόμενη μέρα στη Γάζα

Ωστόσο, οι ανακοινώσεις Gallant προκάλεσαν ενδοκυβερνητική κόντρα, καθώς ο Bezalel Smotrich, υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, λέει ότι το πρόσφατα ανακοινωθέν σχέδιο για την επόμενη ημέρα του πολέμου ήταν μια επανάληψη της κατάστασης στη Γάζα πριν από τις 7 Οκτωβρίου.
Αντίθετα, ο Smotrich υποστηρίζει αυτό που αποκαλεί «εθελοντική μετανάστευση» –την οποία πολλοί Παλαιστίνιοι και ομάδες δικαιωμάτων θεωρούν ως αναγκαστικό εκτοπισμό– και την ανανέωση των παράνομων εποικισμών στον θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης