Διεθνή

Σεισμός στις ΗΠΑ από τις αποκαλύψεις για τον παιδόφιλο Epstein: «Στον Clinton άρεσαν οι μικρές - Σε λίστα πελατών Jackson, Hawking, Copperfield, Gates»

Σεισμός στις ΗΠΑ από τις αποκαλύψεις για τον παιδόφιλο Epstein: «Στον Clinton άρεσαν οι μικρές - Σε λίστα πελατών Jackson, Hawking, Copperfield, Gates»

 Ο αμερικανός δικαστής αποσφράγισε τα ονόματα δεκάδων ατόμων...

Πολιτικός σεισμός έχει προκληθεί στις ΗΠΑ μετά την αποσφράγιση ονομάτων δεκάδων ατόμων - μελών της υψηλής κοινωνίας που ήταν καταχωρισμένα στη λίστα των πελατών του υψηλού προφίλ χρηματιστή και καταδικασμένου παιδόφιλου Jeffrey Epstein.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αμερικανική Δικαιοσύνη έδωσε στη δημοσιότητα πρόσωπα που εμφανίζονται σε μαρτυρίες ή καταθέσεις που συνδέονται με παλαιότερη μήνυση που είχε κατατεθεί από κατήγορο του Epstein.
Βέβαια, τα έγγραφα δεν παρέχουν παρά ελάχιστες νέες πληροφορίες για τα γνωστά πρόσωπα που σχετίζονταν με τον καταδικασθέντα.

Από πού προέρχονται αυτά τα ονόματα;

Σε κάθε περίπτωση, οι αποκαλύψεις προέρχονται από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε κατατεθεί το 2015 εκ μέρους της Virginia Giuffre κατά της Ghislaine Maxwell, η οποία αργότερα καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.
Η Giuffre κατηγόρησε τον Epstein και τη Maxwell ότι τη διακίνησαν σε ισχυρούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Andrew στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ήταν έφηβη.
Υπενθυμίζεται πως το 2022 ο πρίγκιπας Andrew το 2022 διευθέτησε την αγωγή της Giuffre και υποστήριξε ότι μετάνιωσε για τη σχέση του με τον Epstein.
Οι εκπρόσωποί του είχαν δηλώσει τότε: «Ο πρίγκιπας Andrew δεν είχε ποτέ σκοπό να κακολογήσει την κα Giuffre και αποδέχεται ότι υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και λόγω άδικων δημόσιων επιθέσεων».
Πολλά από τα ονόματα που αποσφραγίστηκαν ήταν γνωστοί συνεργάτες του Epstein ή είχαν ήδη συνδεθεί με την υπόθεση, παρόλο αναφέρονταν στα δικαστικά έγγραφα ως John Does ή Jane Does.
Τα άτομα δεν ήταν κατηγορούμενοι στην αγωγή κατά της Maxwell, η οποία διευθετήθηκε το 2017.
Μερικοί από τους John Does και Jane Does είναι θύματα του Epstein, πρώην υπάλληλοι, άνθρωποι που ταξίδεψαν με το αεροπλάνο του και άλλοι συνεργάτες.
Μερικοί είναι δημοσιογράφοι, μάρτυρες ή άτομα που μπορεί να μην έχουν γνωρίσει ποτέ τον Epstein.

Ποια είναι τα εξέχοντα πρόσωπα στα έγγραφα;

Μεταξύ των γνωστών ονομάτων είναι γνωστοί συνεργάτες του Epstein, όπως ο Bill Clinton, ο Donald Trump και η Leslie Wexner, οι οποίοι όμως δεν έχουν κατηγορηθεί για αδικήματα που σχετίζονται με τις σχέσεις τους με τον Epstein.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον Clinton, σε ασφράγιστη κατάθεση, ένα θύμα του Epstein ερωτάται από έναν δικηγόρο εάν ο Epstein μίλησε ποτέ για την Clinton.
Εκείνη απάντησε ως εξής: «Είπε μια φορά ότι στον Clinton αρέσουν οι μικρές, αναφερόμενος στα κορίτσια».
Το 2019, εκπρόσωπος του Clinton είπε ότι ο πρώην πρόεδρος είχε διακόψει τις σχέσεις με τον Epstein περισσότερο από μια δεκαετία πριν και δεν γνώριζε για τα φερόμενα εγκλήματά του.
Σημείωσε δε πως ο Clinton είχε πετάξει τέσσερις φορές ε το αεροπλάνο του Epstein ενώ μια φορά επισκέφτηκε την έπαυλή του, πάντα συνοδευόμενος από άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας και για λόγους που σχετίζονται με το έργο του Ιδρύματος Clinton.
Σε ό,τι αφορά τον Donald Trump, το φερόμενο ως θύμα κατέθεσε ότι ταξίδευε το 2001 με τον Epstein αεροπορικώς και όταν προσγειώθηκαν στο Ατλάντικ Σίτι ο χρηματιστής είπε: «Τέλεια, θα καλέσουμε τον Trump και θα πάμε στο καζίνο».
Όταν ο Epstein συνελήφθη το 2019, ο Trump είπε ότι είχε να μιλήσει με τον Epstein περίπου 15 χρόνια.
«Δεν ήμουν θαυμαστής του, μπορώ να σας πω», είπε τότε ο Trump.
Ο Epstein και ο Trump έκαναν παρέα τη δεκαετία του 1990, αλλά στη συνέχεια οι δύο άνδρες τσακώθηκαν.
Από τη λίστα των ονομάτων δεν απουσιάζει ο Μichael Jackson…
Στην κατάθεσή της, η Giuffre είπε ότι συνάντησε κάποτε τον νεκρό πλέον τραγουδιστή στο σπίτι του Epstein στο Palm Beach της Φλόριντα.
Ένας δικηγόρος ρώτησε, «Του έκανες μασάζ;». Εκείνη απάντησε: «Δεν του έκανα».
O δικηγόρος του Jackson, ο οποίος πέθανε το 2009 και προηγουμένως περιλαμβανόταν στη δημόσια πλέον λίστα επαφών του Epstein, δεν έκανε κάποιο σχόλιο.
Στους πελάτες του Epstein ήταν και ο γνωστός Αμερικανός «μάγος» David Copperfield.
Θύμα του Epstein είπε ότι τον συνάντησε στην έπαυλη του Epstein στη Νέα Υόρκη.
Ένας δικηγόρος ρώτησε αν ο Copperfield συζήτησε ποτέ την ανάμειξη του Epstein με νεαρά κορίτσια. Εκείνη απάντησε: «Με ρώτησε αν γνώριζα ότι τα κορίτσια πληρώνονταν για να βρουν άλλα κορίτσια».
Αν μη τι άλλο, σοκάρει η αναφορά στον νομπελίστα επιστήμονα Stephen Hawking…
Σε email, τον Ιανουάριο του 2015, προς τη Maxwell, ο Epstein έγραφε ότι θα πλήρωνε φίλες της Giuffre που θα διέψευδαν ισχυρισμούς του κοριτσιού για τον διάσημο φυσικό στον Τύπο.
«Η νέα εκδοχή: Στις Παρθένες Νήσους ο Stephen Hawking συμμετείχε σε όργιο ανηλίκων», έγραφε.
Το email του Epstein στάλθηκε λίγο μετά από άρθρο σχετικά με την επίσκεψη Hawking στο ιδιωτικό του νησί.
Το άρθρο δεν περιλάμβανε κανέναν ισχυρισμό ότι ο Hawking είχε εμπλακεί σε κάτι ή ότι είχε κατηγορηθεί από την Giuffre.
Οι εκπρόσωποι του Hawking, ο οποίος έμεινε παράλυτος και πέθανε το 2018, δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.
Πέρα από τους παραπάνω, σε κατάθεση του 2016, η Giuffre είπε ότι της είχε δοθεί εντολή να κάνει σεξ με τον Thomas Pritzker, τον Glenn Dubin, τον πρώην γερουσιαστή George Mitchell, τον πρώην κυβερνήτη του Νέου Μεξικού Bill Richardson, τον καθηγητή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης Marvin Minsky και τον ιδιοκτήτη γνωστού πρακτορείου μοντέλου Jean-Luc Brunel.
Οι άνδρες έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.
Ο Richardson, ο Minsky και ο Brunel έχουν πεθάνει.
Επισημαίνεται πως η Wall Street Journal είχε αποκαλύψει στο παρελθόν πως ο Epstein χρησιμοποιούσε τις διασυνδέσεις του για να δελεάσει γυναίκες τις οποίες κακοποιούσε, αλλά και ότι συναντούσε ισχυρούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων του δισεκατομμυριούχου Bill Gates και του νυν διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, William Burns.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στις 92 σελίδες της ατζέντας συναντά κανείς τα ονόματα ισχυρών και επιφανών ελληνικών οικογενειών, όπως του Κωνσταντίνου Νιάρχου, του Δημήτρη Γουλανδρή, της Δήμητρας Λαλαούνη, του Παύλου Γλύξμπουργκ, καθώς και μελών της οικογένειας Μαυρολέων, αλλά και γόνων βασιλικών οίκων.

Ο Epstein πέθανε το 2019 στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης