Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις φονικές εκρήξεις στο Ιράν - Τρομοκρατικό χτύπημα με δύο βομβιστές αυτοκτονίας

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις φονικές εκρήξεις στο Ιράν - Τρομοκρατικό χτύπημα με δύο βομβιστές αυτοκτονίας
Ανέλαβε την ευθύνη μέσω ανακοίνωσης το Ισλαμικό Κράτος
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη την για τις δύο εκρήξεις που σκότωσαν σχεδόν 100 ανθρώπους και τραυμάτισαν αρκετούς ακόμη σε τελετή στο Ιράν για τη μνήμη του διοικητή Qassem Soleimani, ο οποίος σκοτώθηκε από αμερικανικό drone το 2020.
Η φονταμενταλιστική οργάνωση δημοσίευσε μια αναλυτική ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης στους λογαριασμούς της στο Telegram. 
Eκεί έκανε γνωστό ότι οι εκρήξεις πυροδοτήθηκαν από δύο βομβιστές αυτοκτονίας
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ISIS ανέφερε πως δύο από τα μέλη της «πυροδότησαν τη ζώνη τους με εκρηκτικά» εν μέσω «μιας μεγάλης συγκέντρωσης αποστατών, κοντά στον τάφο του ηγέτη τους "Qassem Soleimani" χθες, στο Κερμάν, στο νότιο Ιράν». 
Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ενέταξε αυτήν την επιχείρηση στο πλαίσιο μιας εκστρατείας την οποία ονόμασε «Σκοτώστε τους παντού όπου τους βρείτε», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Λίγα λεπτά πριν από την ανάληψη της ευθύνης, η τζιχαντιστική οργάνωση δημοσίευσε ένα ηχογραφημένο μήνυμα με τη φωνή του εκπροσώπου της, όπου επιβεβαίωνε πως αυτή η εκστρατεία διεξήχθη «ως στήριξη στους μουσουλμάνους όπου κι αν βρίσκονται, ιδίως στην Παλαιστίνη».



Nωρίτερα σήμερα (4/1) ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Biden σχολίασε πως «μοιάζει να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, του είδους που έκανε ο ISIS στο παρελθόν, αυτή είναι (…) η υπόθεση εργασίας που κάνουμε εξ όσων γνωρίζω».
Οι δύο εκρήξεις έγιναν κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Soleimani, η πρώτη σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από τον τάφο του και η δεύτερη περίπου ένα χιλιόμετρο από την πρώτη, σύμφωνα με το ιρανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Η ιρανική κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για 211 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το μεγάλο πλήθος που βρισκόταν συγκεντρωμένο εκεί αποτελείτο από αξιωματούχους του καθεστώτος και απλούς πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης