Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: «Σκόνη» τρία Vampire MLRS και ένα Vilkha MLRS των Ουκρανών κοντά στο Donetsk - 550 οι νεκροί στρατιώτες

Ρωσία: «Σκόνη» τρία Vampire MLRS και ένα Vilkha MLRS των Ουκρανών κοντά στο Donetsk - 550 οι νεκροί στρατιώτες
Στο τέλος δεν θα μείνει ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης ζωντανός... 
Σοκαριστικές είναι οι απώλειες που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός στο μέτωπο...
Στο τέλος δεν θα μείνει ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης εν ζωή.
Ειδικότερα, το Υπουργείο  Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με σημερινή ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2024, ενημέρωσε σχετικά με τις δράσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι οποίες όπως αναφέρθηκε συνεχίζουν ενεργά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, προκαλώντας ζημιές από σφοδρά πυρά σε ουκρανικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς.
Επιπρόσθετα, προς την κατεύθυνση Kupyansk, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν τρία συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Vampire και ένα Vilkha MLRS, ενώ προκάλεσαν επίσης ζημιές στους στρατιώτες και στον εξοπλισμό διαφόρων μηχανοποιημένων ταξιαρχιών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας.
Συνολικά, οι απώλειες του εχθρού προς αυτή την κατεύθυνση υπολογίζεται σε έως και 100 στρατιωτικούς.
Εν τω μεταξύ, οι μάχες συνεχίστηκαν επίσης στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ, όπου ο εχθρός - αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο - έχασε έως και 120 στρατιωτικούς, ενώ σκόνη έγιναν τρία τεθωρακισμένα οχήματα και δύο αυτοκίνητα.
Στο πεδίο της Zaporozhye, οι Ουκρανοί έχασαν 40 άτομα, πέντε οχήματα μάχης πεζικού και τρία οχήματα, ενώ στην κατεύθυνση Kherson - έως και 30 άτομα και τρία οχήματα.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης μια αποθήκη πυρομαχικών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Zhovtnevoy της περιοχής Kharkov.
Την ίδια ώρα η αεράμυνα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέρριψε 37 εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, η ρωσική αεροπορία και το πυροβολικό προκάλεσαν σοκ καταρρίπτοντας τον εξοπλισμό της 46ης αερομεταφερόμενης και της 79ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και της 127ης και 128ης ταξιαρχίας.
Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 170 στρατιωτικούς, τρία τεθωρακισμένα οχήματα και επτά φορτηγά.
Στην κατεύθυνση του Donetsk, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 190 άτομα, δύο οχήματα μάχης πεζικού, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 12 οχήματα.
Το σύστημα πυροβολικού M777 καθώς και η αυτοκινούμενη βάση πυροβολικού M109 Paladin, αμερικανικής κατασκευής, καταστράφηκαν επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης