Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στη Δύση - Η Ρωσία σχεδιάζει να αγοράσει ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους - Σε πανικό ο Biden

Τρόμος στη Δύση - Η Ρωσία σχεδιάζει να αγοράσει ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους - Σε πανικό ο Biden
Η Μόσχα σχεδιάζει να αγοράσει ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με τη Wall Street Journal
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία σχεδιάζει να αγοράσει από το Ιράν βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, ένα βήμα για την ενίσχυση της δυνατότητας της Μόσχας να στοχοθετεί ουκρανικές υποδομές, ανέφερε σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους, σε μια κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης.
Η WSJ κάνει λόγο για βαθιά ανησυχία στην κυβέρνηση του Joe Biden, σχετικά με τα σχέδια του Vladimir Putin.


Άνευ προηγουμένου αμυντική σύμπραξη

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει πως βλέπει περισσότερες ενδείξεις ότι η Ρωσία και το Ιράν επεκτείνουν μια άνευ προηγουμένου αμυντική σύμπραξη η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τη Μόσχα να παρατείνει τον πόλεμό της στην Ουκρανία καθώς και να δημιουργήσει απειλή για τους γείτονες του Ιράν.
Το Ιράν είχε αναφέρει τον Νοέμβριο ότι είχε οριστικοποιήσει τις ρυθμίσεις ώστε η Ρωσία να του παράσχει μαχητικά αεροσκάφη Su-35, επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Yak-130.
Η Μόσχα τις τελευταίες εβδομάδες άρχισε επίσης να λαμβάνει βαλλιστικούς πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Συναγερμός σε ΗΠΑ - Ισραήλ

Η προσέγγιση Ρωσίας - Ιράν προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ και Ισραήλ, την ώρα μάλιστα που η Μέση Ανατολή απειλείται με γενικότερη ανάφλεξη.
Η κυβέρνηση Biden βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς μειώνεται η υποστήριξη στο Κογκρέσο για τη συνεχιζόμενη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.
Οι βουλευτές δεν έχουν ακόμη εγκρίνει νομοσχέδιο που θα παρέχει πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι οι ρωσικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από το Ιράν προχωρούν ενεργά», ανέφερε ένας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους.
«Εκτιμούμε ότι η Ρωσία σκοπεύει να αγοράσει πυραυλικά συστήματα από το Ιράν», πρόσθεσε.
Σε τηλεφώνημα τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu επέκρινε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για "την επικίνδυνη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν", όπως σημειώνουν οι Τimes of Israel.
Επίσης, η Ρωσία και το Ιράν υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για την αντιμετώπιση των μονομερών κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες.
WSJ_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης