Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off για τη μετοχή της Apple το 2024 - Αδύναμη ζήτηση για το iphone

Sell off για τη μετοχή της Apple το 2024 - Αδύναμη ζήτηση για το iphone
Πτώση 4,3% σημειώνουν οι μετοχές της Apple την πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης του 2024
Πτώση 4,3% σημειώνουν οι μετοχές της Apple την πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης του 2024, καθώς η Barclays υποβάθμισε την αξιολόγηση του τεχνολογικού γίγαντα, επικαλούμενη την αδύναμη ζήτηση για το iPhone 15.
Η μετοχή σημειώνει περαιτέρω πτώση 0,6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Πέμπτης, αφού οι αναλυτές της Piper Sandler υποβάθμισαν επίσης την αξιολόγηση.
"Ανησυχούμε για τα αποθέματα κινητών τηλεφώνων που εισέρχονται στο πρώτο εξάμηνο του 2024 και επίσης θεωρούμε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν κορυφωθεί για τις πωλήσεις μονάδων.
Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν το 51% των συνολικών κύκλων εργασιών", έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμά τους.

Επιδείνωση στην Κίνα

Επιπλέον, οι αναλυτές της Piper Sandler επισημαίνουν την "επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Κίνα", η οποία θα μπορούσε επίσης να επιβαρύνει την αγορά, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι επενδυτές θα μπορούσαν επίσης να αποσπαστούν από "αρνητικές ειδήσεις τόσο γύρω από το Watch όσο και από άλλες συνεχιζόμενες νομικές μάχες".
Τέλος, οι αναλυτές επισήμαναν επίσης την αυξημένη αποτίμηση με το τρέχον P/E της NTM να είναι περίπου 29x, το οποίο είναι πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο των 5 ετών που είναι 24x.
Ως αποτέλεσμα, η αξιολόγηση μειώθηκε σε ουδέτερη με τιμή-στόχο τα 205 δολάρια ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης