Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομακτική απώλεια Ουκρανών: Έχασαν ταυτόχρονα 2 διμοιρίες αντιαεροπορικών συστημάτων NASAMS, μετά την επίθεση Ρώσων με Kinzhal

Τρομακτική απώλεια Ουκρανών: Έχασαν ταυτόχρονα 2 διμοιρίες αντιαεροπορικών συστημάτων NASAMS, μετά την επίθεση Ρώσων με Kinzhal
Οι πύραυλοι Kinzhal χρησιμοποιήθηκαν σε μια επίθεση μεγάλης κλίμακας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχασαν τουλάχιστον δύο διμοιρίες μιας μεραρχίας αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων NASAMS ως αποτέλεσμα επιθέσεων από αεροβαλλιστικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Οι πύραυλοι Kinzhal χρησιμοποιήθηκαν σε μια επίθεση μεγάλης κλίμακας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές στα συστήματα NASAMS που προμήθεσυαν στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες.
Τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα NASAMS, που αναπτύχθηκαν στη Νορβηγία, έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν αεροδυναμικούς στόχουςσε χαμηλά και μεσαία ύψη. Αυτά τα συστήματα είναι ικανά να καταστρέψουν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, βαλλιστικούς πυραύλους, ελικόπτερα, αεροπλάνα, πυραύλους κρουζ και άλλους εναέριους στόχους.
Από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει αρκετά συστήματα αεράμυνας από δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αεράμυνας NASAMS. Για τον ρωσικό στρατό, τα συγκεκριμένα δυτικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα αποτελούν στόχους προτεραιότητας, καθώς η καταστροφή τους διευκολύνει την επίθεση σε άλλους στρατιωτικούς στόχους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης