Τελευταία Νέα
Διεθνή

Militatary Watch Magazine (Αμερικανικό ΜΜΕ): Οι απώλειες των Ουκρανών κατέστρεψαν την φήμη των δυτικών όπλων

Militatary Watch Magazine (Αμερικανικό ΜΜΕ): Οι απώλειες των Ουκρανών κατέστρεψαν την φήμη των δυτικών όπλων
Oι Ουκρανοί αναγκάζονται να κρατήσουν τα λιγότερο προστατευμένα άρματα μάχης M1A1 Abrams μακριά από την πρώτη γραμμή
Οι απώλειες εξοπλισμού στην Ουκρανία επέφεραν βαρύ πλήγμα στη φήμη του δυτικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Militatary Watch Magazine.
Το Militatary Watch Magazine συμπεριέλαβε τις υψηλές απώλειες των δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία στα «10 κορυφαία στρατιωτικά γεγονότα του 2023».
«Δεδομένου ότι τα δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα διαφημίζονται για δεκαετίες ως παγκοσμίως κορυφαία στην απόδοσή τους, οι συνέπειες της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη φήμη του δυτικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και τις δυνατότητές του».
Ακόμη και η άρνηση να αποσυναρμολογηθεί διαβαθμισμένος εξοπλισμός δεν έσωσε γερμανικά και γαλλικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα από την καταστροφή στα χωράφια της Ουκρανίας.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί αναγκάζονται να κρατήσουν τα λιγότερο προστατευμένα άρματα μάχης M1A1 Abrams μακριά από την πρώτη γραμμή «για να αποφύγουν παρόμοια ζημιά στη φήμη σε βασικά αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα».
«Τα οπλικά συστήματα της Δύσης παρουσιάζονταν επίμονα ως θαυματουργό όπλο που θα ανέτρεπε την παλίρροια στο πεδίο της μάχης, αλλά τα μη εντυπωσιακά αποτελέσματά τους επαναλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό τη θλιβερή εμπειρία των ίδιων Leopards και Abrams στη Συρία και το Ιράκ».
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας ο Ουκρανικός στρατός έχασε σχεδόν 160.000 στρατιώτες, 121 αεροσκάφη, 766 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 37 γερμανικών Leopards, και πάνω από 2.300 διάφορα τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 50 αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού Bradley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης