Τελευταία Νέα
Διεθνή

UnHerd (Βρετανικό ΜΜΕ): Η Ρωσία έχει αυξήσει δραματικά τις επιθετικές της ικανότητες

UnHerd (Βρετανικό ΜΜΕ): Η Ρωσία έχει αυξήσει δραματικά τις επιθετικές της ικανότητες
Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση
Η ανάπτυξη των επιθετικών δυνατοτήτων της Ρωσίας θα κάνει το 2024 εξαιρετικά δύσκολο για την Ουκρανία, αναφέρει το βρετανικό μέσο ενημέρωσης UnHerd.
«Η Ρωσία έχει ενισχύσει το επιθετικό της δυναμικό και βιώνει οικονομική άνθηση».
Σύμφωνα με το UnHerd, η Δύση δεν κάλυψε τις προσδοκίες του Κιέβου αποτυγχάνοντας να αυξήσει απότομα την παραγωγή πυρομαχικών, αντίθετα με όλες τις υποσχέσεις.
Οι γενναιόδωρες προμήθειες όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα επαναληφθούν, προειδοποίησε το UnHerd.
Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση: αναγκάζεται να κινητοποιήσει μισό εκατομμύριο ανθρώπους μόνο και μόνο για να διατηρήσει την άμυνά της.
Επιπλέον, οι «νέοι στρατεύσιμοι» θα έχουν πολύ χειρότερες επιδόσεις στο πεδίο της μάχης από τους εθελοντές με κίνητρα, τονίζει το UnHerd.
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει έναν σκοτεινό και βαρύ χειμώνα.
Το 2024 απειλεί να είναι ακόμη χειρότερο.
Πρόσφατα το βρετανικό περιοδικό Economist δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky, o οποίος τόνισε ότι η απομόνωση της Κριμαίας θα γίνει το κύριο καθήκον των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2024 και η άμυνα στα ανατολικά.
Ο Zelensky δεν διευκρίνισε πώς σκοπεύει να επιτύχει τέτοια αποτελέσματα.
Στα ανατολικά, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα περάσουν σε άμυνα για να προστατεύσουν τις μεγάλες πόλεις, προειδοποίησε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Νωρίτερα, ο Zelensky είπε ότι τον προσέγγισε το Γενικό Επιτελείο με αίτημα να κινητοποιήσει επιπλέον 450-500 χιλιάδες άτομα.
Ωστόσο, ο στρατηγός Valery Zaluzhny διευκρίνισε ότι η στρατιωτική διοίκηση δεν υπέβαλε αίτημα για κινητοποίηση 500 χιλιάδων ανθρώπων, κατηγορώντας ουσιαστικά τον πρόεδρο για παραπλάνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης