Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Δεν υπάρχει γενοκτονία στη Γάζα – Πυρά στη Ν. Αφρική

State Department: Δεν υπάρχει γενοκτονία στη Γάζα – Πυρά στη Ν. Αφρική
Έντονη αντίδραση και από το Λευκό Οίκο
Οι ΗΠΑ δεν έχουν παρατηρήσει πράξεις στη Γάζα που συνιστούν γενοκτονία αναφέρει το State Department αναφερόμενο στην απόφαση της Νότιας Αφρικής να στείλει το Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την κατηγορία της γενοκτονίας.
«Δεν πιστεύουμε ότι είναι μια παραγωγική κίνηση.
Η γενοκτονία είναι μια αποτρόπαια θηριωδία, μια από τις πιο αποτρόπαιες φρικαλεότητες που μπορεί να διαπράξει κάθε άτομο» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του State Department, Matthew Miller, ο οποίος επισήμανε πως τέτοιου είδους αποφάσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνονται επιπόλαια.
Όπως είπε ο Miller, οι ΗΠΑ δεν βλέπουν πράξεις που να συνιστούν γενοκτονία ενώ ερωτηθείς για εάν οι ΗΠΑ βλέπουν πράξεις εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα, υποστήριξε πως οι ΗΠΑ συλλέγουν πληροφορίες, αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάποια αξιολόγηση.

Αντίδραση Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος, από την πλευρά του, είπε ότι βρήκε την κίνηση αυτή της Νότιας Αφρικής «άχρηστη, αντιπαραγωγική και χωρίς καμία απολύτως βάση».
Η Νότια Αφρική κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα αίτηση για την κίνηση διαδικασίας κατά του Ισραήλ ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Η αίτηση αφορά εικαζόμενες παραβιάσεις από το Ισραήλ των υποχρεώσεών του βάσει της Σύμβασης για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας σε σχέση με Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.
«Το Ισραήλ έχει εμπλακεί, εμπλέκεται και κινδυνεύει να εμπλακεί περαιτέρω σε γενοκτονικές πράξεις κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα» ανέφερε το αίτημα που υπέβαλε η Νότια Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης