Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ: Το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του υπαρχηγού της Hamas

Αποκάλυψη από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ: Το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του υπαρχηγού της Hamas
«Το χτύπημα ήταν ισραηλινό. Παρακαλώ στραφείτε για όλες τις ερωτήσεις σας στον IDF» δηλώνει αφοπλιστικά η CENTCOM
Η CENTCOM, η ενοποιημένη διοίκηση μάχης του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, απάντησε σε αίτημα του Al Jazeera, μέσω του οποίου το ειδησεογραφρικό δίκτυο ζητούσε ένα σχόλιο για τη δολοφονία του υπαρχηγού της Hamas al-Arouri στη Βηρυτό την Τρίτη (3/1).
Ο Shihab Rattansi ρεπόρτερ του δικτύου από την Ουάσιγκτον, επιβεβαίωσε ότι έλαβε μία σύντομη αλλά σαφέστατη απάντηση από την Αμερικανική υπηρεσία άμυνας.
«Το χτύπημα ήταν ισραηλινό. Παρακαλώ στραφείτε για όλες τις ερωτήσεις σας στον IDF» απάντησε αφοπλιστικά ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης μάχης των ΗΠΑ.
Η σχετική απάντησε ήρθε σε διαμετρική αντίθεση με τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα για το θέμα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Υπενθυμίζεται ότι ο John Kirby δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από το χτύπημα στο παράρτημα της Hamas Βηρυτό.
Σχετικά με τη δολοφονία του Saleh al-Arouri της Hamas, που αποδίδεται στο Ισραήλ, ο Kirby ξεκαθάρισε: «Δεν είμαστε και πάλι σε θέση να επιβεβαιώσουμε αυτές τις συγκεκριμένες αναφορές. Θα σας έλεγα απλώς ότι ο Arouri ήταν ένας γνωστός χαρακτηρισμένος παγκόσμιος τρομοκράτης και αν είναι στην πραγματικότητα νεκρός, κανείς δεν πρέπει να χύσει ούτε ένα δάκρυ για την απώλειά του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης