Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί ειρήνη με την Ουκρανία - Δεν πιστεύουμε τα δημοσιεύματά τους

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί ειρήνη με την Ουκρανία - Δεν πιστεύουμε τα δημοσιεύματά τους
Η πολιτική της ρωσικής ηγεσίας «δεν δείχνει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί» τονίζει ο Kirby
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ισχυρίζεται ότι η Ρωσία δεν επιδεικνύει επί του παρόντος ετοιμότητα για διάλογο σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.
Στη σχετική δήλωση προέβη, σε τακτική ενημέρωση προς τους συντάκτες, ο συντονιστής για τις στρατηγικές επικοινωνίες στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby.
Ο Kirby ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει «στον "ενθουσιασμό" [σ.σ. hype] που έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες λόγω των ανάλογων δημοσιευμάτων του Τύπου» ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την εκδοχή του Kirby, η πολιτική της ρωσικής ηγεσίας «δεν δείχνει ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, δεν δείχνει ετοιμότητα για διαπραγμάτευση».
Απεναντίας, όπως υποστήριξε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Biden, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρονται να χτυπούν στόχους Ουκρανών αμάχων.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι η Δύση θα συνεχίσει να καταφεύγει σε ιδεολογικές αφηγήσεις, αρνούμενη μια ειρηνική λύση, μέχρι να καταστρέψει την Ουκρανία.
Η διπλωμάτισσα της Μόσχας σημείωσε ότι πρόσφατα το θέμα της διαπραγματευτικής διαδικασίας έχει εμφανιστεί στη δημόσια σφαίρα της Δύσης «εδώ κι εκεί».
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι νωρίτερα υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών επέμειναν ότι η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία πρέπει να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης.
Επιπλέον η Zkharova υπενθύμισε, τότε, ότι η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο «μέσω του [πρώην Βρετανού πρωθυπουργού] Boris Johnson απαγόρευσαν στην ουκρανική ηγεσία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία».
Ως εκ τούτου, οι δυτικές χώρες δεν μπορούν πλέον να μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη διαλόγου, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Με τη σειρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα χτυπήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης