Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή επίθεση Zakharova στον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών: Οι ιδέες του είναι αμερικανικές, πατρίδα του θεωρεί τις ΗΠΑ

Σκληρή επίθεση Zakharova στον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών: Οι ιδέες του είναι αμερικανικές, πατρίδα του θεωρεί τις ΗΠΑ
«Καταλαβαίνω ότι ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Sikorski  δεν έχει εξαιρετικές δικές του ιδέες, παρά μόνο αμερικανικές», δήλωσε   η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών 
Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας Radoslaw Sikorski για την αναγκαιότητα αποστολής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία στοχεύουν τη χώρα του, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Θα έπρεπε αυτοί οι πύραυλοι, σύμφωνα με τον Sikorski, να έχουν τέτοιο βεληνεκές που θα τους επιτρέψει να φτάσουν στα σύνορα της Πολωνίας;
Δεν τους ήταν αρκετό αυτό που έχει ήδη πετάξει από το ουκρανικό έδαφος;
Όπως λένε, οι ευχές της Πρωτοχρονιάς πρέπει να πραγματοποιηθούν», είπε. έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Ποια χώρα θεωρεί δική του;

«Καταλαβαίνω ότι ο Sikorski  δεν έχει εξαιρετικές δικές του ιδέες, παρά μόνο αμερικανικές.
Αλλά δεν πρέπει να είναι σε ακτίνα δράσης εναντίον της χώρας του.
Αν και είναι μεγάλο ερώτημα ποια χώρα θεωρεί δική του», δήλωσε η Zakharova.
Νωρίτερα, ο Sikorski έγραψε στη σελίδα του στο X ότι οι δυτικές χώρες «πρέπει να απαντήσουν στην τελευταία επίθεση στην Ουκρανία» αυστηροποιώντας τις κυρώσεις και «δίνοντας στο Κίεβο πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα του επιτρέψουν να εξαλείψει θέσεις εκτόξευσης και τα κέντρα διοίκησης «στο ρωσικό έδαφος».
Στις 30 Δεκεμβρίου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με βομβαρδισμούς στο κέντρο του Belgorod, χρησιμοποιώντας δύο ρουκέτες με πυρομαχικά διασποράς και βλήματα MLRS τσεχικής κατασκευής.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.
Δεκάδες κτίρια και αστικές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές.
Στις 31 Δεκεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε ότι ως απάντηση σε μια βομβαρδιστική επίθεση στο Belgorod, χτυπήθηκαν στρατιωτικοί στόχοι της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Kharkiv, γεγονός που προκάλεσε σημαντικές απώλειες στον ουκρανικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης