Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nasrallah (ηγέτης Hezbollah): Θα πάμε σε μάχες χωρίς κανόνες, όρια και «οροφές», εάν το Ισραήλ κηρύξει πόλεμο στον Λίβανο

Nasrallah (ηγέτης Hezbollah): Θα πάμε σε μάχες χωρίς κανόνες, όρια και «οροφές», εάν το Ισραήλ κηρύξει πόλεμο στον Λίβανο
«Η χώρα θεωρείται παγκοσμίως ως αυτή που σκοτώνει και λιμοκτονεί παιδιά και αμάχους» τονίζει ο ηγέτης της Hezbollah
Σε διάγγελμα του στον απόηχο την ισραηλινής επίθεσης με drone στη Βηρυτό, ο πολιτικός και πνευματικός ηγέτης της Hezbollah, Hassan Nasrallah προειδοποίησε το Ισραήλ ότι θα συρθεί σε μία μάχη «δίχως κανόνες, όρια και "οροφές"» εφόσον κηρύξει τον πόλεμο στον Λίβανο. 
Ειδικότερα, ο αρχηγός της λιβανέζικης οργάνωσης επανέλαβε ότι η δολοφονία του υπαρχηγού της Hamas δεν θα περάσει χωρίς τιμωρία, προειδοποιώντας το Τελ Αβίβ να μην επιτεθεί στον Λίβανο.
Παράλληλα, υποστήρίξε ότι η εικόνα του Ισραήλ ως δημοκρατίας έχει καταρρεύσει πλήρως «ανθρώπινα, ηθικά, νομικά», προσθέτοντας ότι σε όλο τον κόσμο το εβραϊκό κράτος θεωρείται ως η χώρα που σκοτώνει και λιμοκτονεί παιδιά και αμάχους.
Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου υπενθύμισε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι νέοι στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ολοένα και περισσότερο τους Παλαιστινίους.
«Αυτό θα έχει μεγάλη επίδραση στη σύγκρουση και στους υπολογισμούς στην περιοχή μας», τόνισε ο Nasrallah. 
Επιπλέον, ο ηγέτης της Hezbollah υπογράμμισε ότι σε τρεις μήνες μαχών στη Γάζα το Ισραήλ δεν πέτυχε καμία στρατηγική νίκη.
«Χθες το βράδυ προσπαθούσαν να παρουσιάσουν μια εικόνα νίκης με την προδοτική δολοφονία του Σεΐχη al-Saleh. Αλλά στη Γάζα πού είναι;» διερωτήθηκε με νόημα, αναφερόμενος στη χθεσινή δολοφονία του υπαρχηγού της Hamas στη Βυρητό.
Περαιτέρω, κατηγόρησε το Εβραϊκό κράτος ότι υποτιμά επί τούτου τις στρατιωτικές του απώλειες τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο.
«Στο μέτωπό μας στο Λίβανο, δεν αποκαλύπτουν τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών και είναι χιλιάδες» είπε χαρακτηριστικά
Ο Nasrallah προανήγγειλε ότι θα εκφωνήσει άλλη μια ομιλία την Παρασκευή, όπου είπε ότι θα μιλήσει σε βάθος για τις μάχες της Hezbollah με το Ισραήλ. 

Η Γάζα κατέδειξε «το πιο άσχημο πρόσωπο των ΗΠΑ»

Αναφορικά με τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο αρχηγός της Hezbollah ανέφερε ότι η Γάζα έδειξε το «πιο άσχημο» πρόσωπο για τις ΗΠΑ.
«Αυτός που κάνει τη δολοφονία στη Γάζα είναι η αμερικανική [διαχείριση] και η αμερικανική απόφαση και η αμερικανική πολιτική και ο αμερικανικός πύραυλος και η αμερικανική βόμβα» εξήγησε.
Ενώ προσέθεσε ότι οι ΗΠΑ εμποδίζουν τη διακοπή του πολέμου και απομονώνονται διεθνώς.

Αυτόνομες οι οργανώσεις του «άξονα της αντίστασης»

Ο αρχηγός της λιβανέζικης οργάνωσης υποστηρίζει ότι ενώ οι «οργανώσεις αντίστασης» μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το μέλλον της περιοχής -ενάντια στην ισραηλινή κατοχή- κάθε οργάνωση λειτουργεί σύμφωνα με το δικό της στρατηγικό όραμα και την τοπική ατζέντα.
Τονίζει ότι ο λεγόμενος «άξονας αντίστασης» δεν ακολουθεί μια κεντρική εντολή.
Για παράδειγμα, επισημαίνει, οι Houthis δεν διεξάγουν τη «μάχη της Ερυθράς Θάλασσας» στην Υεμένη σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ιράν.
«Αυτές οι ομάδες αντίστασης δεν είναι εργαλεία» καταλήγει. 

Η επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου αναβίωσε το Παλαιστινιακό

Σχολιάζοντας το Παλαιστινιακόπρόβλημα και την τακτική της Hamas, ο Nasrallah εξέφρασε την άποψη ότι η 7η Οκτωβρίου αναβίωσε την παλαιστινιακή υπόθεση.
«Έφεραν την παλαιστινιακή υπόθεση στο προσκήνιο αφού είχε σχεδόν ξεχαστεί» σημείωσε.
«Οι Ισραηλινοί βλέπουν πλέον με σαφήνεια ότι αντιμετωπίζουν έναν λαό που δεν θα ξεχάσει τη γη του ή την ιστορία του ή το παρόν του ή τις οσιότητές του», είπε.
Κατέληξε στο πολιτικό συμπέρασμα ότι τα κινήματα αντίστασης κερδίζουν δημοτικότητα παρά τις προσπάθειες να κατηγορηθεί η Hamas «για τις ισραηλινές σφαγές» στη Γάζα.

«Μεγάλο βήμα οι πράξεις ανυπακοής των Houthis στην Ερυθρά Θάλασσα»

Kατόπιν -και αφότου σταχυολόγησε όλες τις ενέργειες που έγιναν από οργάνωσεις σε όλη την περιοχή κατά του Ισραήλ- επαίνεσε ιδιαίτερα τους αντάρτες Houthis της Υεμένης που στόχευσαν πλοία συσχετιζόμενα με το Εβραϊκό κράτος στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Το ποιοτικό, αποτελεσματικό, μεγάλο βήμα ήταν η ανυπακοή στην Ερυθρά Θάλασσα», τόνισε.

«Παρών σε κάθε μάχη μας μας ο στρατηγός Soleimani»

O Nasrallah δεν παρέλειψε να τιμήσει και τη μνήμη του στρατηγού Qassem Soleimani που είχε δολοφονηθεί το 2020 κατά τη διάρκεια επίθεσης στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης από αμερικανικό drone.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (3/1) μια σειρά εκρήξεων άφησε 103 νεκρούς και 170 τραυματίες στο Ιράν κατά τη διάρκεια τελετής εις μνήμην του Soleimani.
Ως εκ τούτου ο Λιβανέζος ηγέτης αφιέρωσε την ομιλία του στον Ιρανό στρατηγό.
Για το λόγο αυτό, ο Nasrallah υπενθύμισε, ότι υποστηρίζοντας «αντιστασιακά κινήματα» σε όλη την περιοχή, ο Soleimani τα «πίεζε» ώστε να αποκτήσουν αυτοδυναμία και να λειτουργήσουν ακόμη και χωρίς βοήθεια από το Ιράν.
Κατέληξε, υποστηρίζοντας ότι ο Ιρανός στρατηγός και το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης ήταν στο πλάι των παλαιστινιακών οργανώσεων σε κάθε τους βήμα για να τις βοηθήσουν να αναπτύξουν τη στρατιωτική τους ισχύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης