Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας ο σκοπός: Να τα εξοντώσει όλα - Η Ρωσία αναβαθμίζει το σύστημα Pantsir AD με αντιαεροπορικούς πυραύλους

Ένας ο σκοπός: Να τα εξοντώσει όλα - Η Ρωσία αναβαθμίζει το σύστημα Pantsir AD με αντιαεροπορικούς πυραύλους
Η ανάπτυξη του Pantsir-SM-SV εντός των ενόπλων δυνάμεων θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες αεράμυνας, ιδιαίτερα σε μάχες χαμηλού υψομέτρου και κοντινής εμβέλειας
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η φάση δοκιμών για τη βελτιωμένη έκδοση ενός εκ των πιο εξελιγμένων προηγμένων συστημάτων αεράμυνας της, το Pantsir, πλησιάζει στην ολοκλήρωση του.
Ο εκσυγχρονισμός επιτρέπει πλέον στο σύστημα να συνοδεύει και να προστατεύει αποτελεσματικά τα συστήματα αεράμυνας κατά τις μετακινήσεις σε χιόνι και εδάφη εκτός δρόμου.
Ειδικότερα, η κρατική εταιρεία Rostec δήλωσε στο TASS ότι η δοκιμή αυτού του αναβαθμισμένου συστήματος, του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων Pantsir-SM-SV (ZRPK), βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
«Το Γραφείο Σχεδίασης Οργάνων Shipunov (μέρος του Συγκροτήματος High-Precision Complexes της Rostec State Corporation) ολοκληρώνει επί του παρόντος τις δοκιμές του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Pantsir-SM-SV», ανέφερε σχετικά η εταιρεία.
Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τη συμμόρφωση του συστήματος με τις απαιτήσεις που ορίζονται από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το Pantsir-SM-SV, ειδικά κατασκευασμένο για την προστασία των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ξεχωρίζει λόγω της εγκατάστασής του.
«Με αυτό, το συγκρότημα θα μπορεί να συνοδεύει και να καλύπτει συστήματα αεράμυνας στην πορεία σε χιόνι και εκτός δρόμου, επισημαίνεται στην έκθεση.
Επιπλέον, το σύστημα είναι εξοπλισμένο με δύο ποικιλίες αντιαεροπορικών κατευθυνόμενων πυραύλων και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια διευρυμένη ζώνη εξόντωσης του εθχρού.
Η ανάπτυξη του Pantsir-SM-SV εντός των ενόπλων δυνάμεων θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες αεράμυνας, ιδιαίτερα σε μάχες χαμηλού υψομέτρου και κοντινής εμβέλειας.
Ωστόσο, η εταιρεία απέφυγε να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία για την ολοκλήρωση των δοκιμών και την επακόλουθη ανάπτυξη αυτών των αναβαθμισμένων συστημάτων στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύστημα αεράμυνας Pantsir-SM-SV

Πάντως, ανάπτυξη του αναβαθμισμένου αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων-όπλων, που ονομάστηκε Pantsir-SM-SV, αντιμετώπισε καθυστερήσεις σε σύγκριση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.
Αν και περιορισμένες οι  λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα, εκπρόσωποι της ρωσικής Rostec ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης MILEX 2023 στο Μινσκ ότι η φάση δοκιμών για το Pantsir-SM-SV έφτασε στο τελικό της στάδιο.
Το σύστημα αναμένεται να επιδείξει βελτιωμένες ικανότητες στο πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένων αυτών της αναχαίτισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πυρομαχικών αντιφράγματος και πυραύλων κατευθυνόμενων από GMLRS που χρησιμοποιούνται από τα συστήματα M142 HIMARS.
Αρκετοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της άμυνας αναφέρουν ότι η διαμόρφωση του συστήματος Pantsir-SM-SV αντιπροσωπεύει μια σημαντική «επιστροφή» στην αρχική ιδέα του συστήματος αεράμυνας πυροβόλων όπλων/πυραύλων 2K22 Tunguska, γνωστό με την ονομασία αναφοράς του ΝΑΤΟ, ως SA-19 ​​Grison.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης