Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκαταλείπουν… τον Zelensky οι Ουκρανοί - Αιτία η αποτυχημένη αντεπίθεση

Εγκαταλείπουν… τον Zelensky οι Ουκρανοί - Αιτία η αποτυχημένη αντεπίθεση
Έλλειψη πυρομαχικών στον ουκρανικό στρατό, τεράστιο το κόστος παραγωγής για τη Δύση
Την πίστη τους στον πρόεδρο Volodymyr Zelensky… χάνουν οι Ουκρανοί όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία επικαλείται σχετική έρευνα από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου.
Βάσει της έρευνας, από 98% που ήταν το ποσοστό εμπιστοσύνης που απολάμβανε ο Zelensky κατά την έναρξη του πολέμου, αυτό «βυθίστηκε» στο 60%, εξέλιξη που σε γενικές γραμμές αποδίδεται στην αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση.
«Η αυξανόμενη απαισιοδοξία οφείλεται στην απογοήτευση που υπήρξε μετά τη διάψευση των προσδοκιών για την αντεπίθεση.
Ο πληθυσμός έχει κουραστεί με τον πόλεμο» υποστηρίζει το δημοσίευμα της Corriere della Sera, το οποίο εστιάζει επίσης στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Zelensky τόσο με τον επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny όσο και με τον δήμαρχο του Κιέβου, Vitaliy Klitschko.

Καταστροφική… έλλειψη πυρομαχικών των Ουκρανών

Σε άλλο άρθρο της ιταλικής εφημερίδας γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην καταστροφική, όπως την χαρακτηρίζει, έλλειψη πυρομαχικών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, κάτι που αποδίδεται στην καθυστερημένη χρηματοδότηση από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ που δεν συμβάλλει σε μια επιτυχημένη στρατιωτική εκστρατεία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ουκρανικός στρατός εκτοξεύει καθημερινά 6.000 με 8.000 οβίδες.
«Κάθε μια από αυτές έχει κόστος παραγωγής στη Δύση κατά μέσο όρο 4.000 ευρώ.
Για να συνεχιστεί ο πόλεμος, η Ουκρανία χρειάζεται σχεδόν 2 εκατομμύρια οβίδες και πυρομαχικά ετησίως, η παραγωγή των οποίων στη Δύση κοστίζει σχεδόν 8 δισεκατομμύρια ευρώ» επισημαίνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως η ΕΕ έδωσε τους τελευταίους 9 μήνες στην Ουκρανία λιγότερα από τα μισά από τα πυρομαχικά που της είχε υποσχεθεί.

Η Ρωσία αύξησε τη στρατιωτική παραγωγική της ικανότητα

Αντιθέτως, βάσει του δημοσιεύματος η Ρωσία αύξησε τη στρατιωτική της παραγωγική ικανότητα επαναπροσδιορίζοντας τις γραμμές παραγωγής της και διαθέτοντας επαρκή αναλώσιμα και ενεργειακούς πόρους.
Όπως επισημαίνεται, αν και η ευρωπαϊκή στρατιωτική βιομηχανία αύξησε τους όγκους παραγωγής κατά 30%, δεν βιάζεται να κάνει νέες μεγάλες επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις.
Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν αυτές θα χρειαστούν μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς τέτοιου είδους επιχειρήσεις χρειάζονται παραγγελίες διάρκειας πολλών ετών.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως Ευρωπαίοι κατασκευαστές συνεχίζουν να πωλούν τα όπλα τους και σε άλλες χώρες, καθώς έχουν μεγάλα συμβόλαια με τη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ και άλλους πελάτες.
«Και τώρα οι παραγγελίες αυτές δεν σταματούν υπέρ της Ουκρανίας, επειδή οι κυβερνήσεις δεν αναλαμβάνουν υποχρεώσεις για κάλυψη κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των εταιρειών με τους όρους των συμβάσεων» υποστηρίζουν Ιταλοί ειδικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης