Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Κινέζοι το 'καναν ξανά: Η επιστροφή των... κατασκοπευτικών μπαλονιών - Πού έκαναν επανεμφάνιση

Οι Κινέζοι το 'καναν ξανά: Η επιστροφή των... κατασκοπευτικών μπαλονιών - Πού έκαναν επανεμφάνιση
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εντοπίστηκαν τέσσερα μπαλόνια, τρία από τα οποία πέταξαν μέσα από το κέντρο του νησιού
Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανέφερε ότι τρία κινεζικά αερόστατα πετούσαν πάνω από το νησί της Ταϊβάν κοντά σε μια κεντρική αεροπορική βάση, σύμφωνα με το Reuters.
Το περιστατικό προκάλεσε έντονες ανησυχίες στις τοπικές αρχές ότι η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα μπαλόνια για στρατιωτικούς σκοπούς κατασκοπείας.
Τον Φεβρουάριο του 2023, το θέμα των κινεζικών κατασκοπευτικών μπαλονιών ήρθε στο παγκόσμιο προσκήνιο, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέρριψαν- όπως ισχυρίστηκαν - ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι.
Η Κίνα, με τη σειρά της, υποστήριξε ότι επρόκειτο για ένα απλό αερόστατο που ανατινάχθηκε κατά λάθος από τον άνεμο.
Ενόψει των επερχόμενων προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στην Ταϊβάν στις 13 Ιανουαρίου, το νησί βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για πιθανές κινεζικές ενέργειες, τόσο στρατιωτικές όσο και πολιτικές.
Η Κίνα συνεχίζει να θεωρεί την Ταϊβάν ως δικό της έδαφός.
Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν έχει αναφέρει αρκετά περιστατικά κινεζικών μπαλονιών που πετούσαν πάνω από τα στενά της Ταϊβάν και εξαφανίστηκαν σε διάφορες τοποθεσίες.
Ωστόσο, το υπουργείο της χώρας έχει δηλώσει προηγουμένως ότι εκείναα προορίζονται κυρίως για την παρακολούθηση της πορείας και πρόγνωσης του καιρού.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εντοπίστηκαν τέσσερα μπαλόνια, τρία από τα οποία πέταξαν μέσα από το κέντρο του νησιού, περνώντας αντίστοιχα 105, 160 και 159 ναυτικά μίλια (194, 296 και 295 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά της αεροπορικής βάσης Ching Chuan Kang.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης