Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Ας είμαστε ψύχραιμοι - Απίθανο η Ουκρανία να πάρει πίσω τα εδάφη που ελέγχουν οι Ρώσοι

Wall Street Journal: Ας είμαστε ψύχραιμοι - Απίθανο η Ουκρανία να πάρει πίσω τα εδάφη που ελέγχουν οι Ρώσοι
Η περίφημη αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal
Σε μια ψύχραιμη και νηφάλια αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία καλεί σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal, η οποία υποστηρίζει πως είναι απίθανο η Ουκρανία να μπορέσει να πάρει πίσω τα εδάφη – Κριμαία, Donbass - που ελέγχει η Ρωσία από το 2014.
«Ακόμα και αν το Κίεβο συνεχίσει να λαμβάνει υποστήριξη, είναι σημαντικό να σκεφτεί κανείς ένα ρεαλιστικό τέλος του πολέμου.
Τα γεγονότα του περασμένου έτους έδειξαν ξεκάθαρα ότι ο στόχος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να ανακτήσουν εδάφη που χάθηκαν από το 2014 δεν μπορεί να επιτευχθεί σύντομα.
Η περίφημη αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε» υποστηρίζει η Wall Street Journal, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ρωσική οικονομία αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική από ότι αναμενόταν, καταφέρνοντας μεταξύ άλλων να αυξήσει πολύ πιο γρήγορα τη στρατιωτική της παραγωγή σε σχέση με την Δύση και την Ουκρανία.
«Η σύγκρουση οδήγησε στην καταστροφή της δυτικής αμυντικής βιομηχανικής βάσης, ειδικά στην Ευρώπη και σε μεγάλο βαθμό και στις ΗΠΑ» αναφέρει το δημοσίευμα.
Σημειώνεται πως το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TVL υποστήριξε σε δικό του δημοσίευμα ότι η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει ακόμα περισσότερα εδάφη, εάν δεν προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης