Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wolfgang Richter (Γερμανός Συνταγματάρχης): Οι Ρώσοι θα καταστρέψουν τα F-16 της Ουκρανίας νομοτελειακά

Wolfgang Richter (Γερμανός Συνταγματάρχης): Οι Ρώσοι θα καταστρέψουν τα F-16 της Ουκρανίας νομοτελειακά
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, τα μαχητικά F-16 «δεν θα γίνουν ένα υπερόπλο» ικανό να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στο πεδίο της μάχης
Η Ρωσία θα καταστρέψει τα μαχητικά F-16 εάν η Δύση αποφασίσει να τα προμηθεύσει στην Ουκρανία, δήλωσε ο συνταγματάρχης της Bundeswehr και στρατιωτικός ειδικός Wolfgang Richter σε συνέντευξή του τη Welt.
Το F-16 είναι αναποτελεσματικό έναντι πυραύλων κρουζ ή βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται από χώρους διαφορετικούς από εκείνους πάνω από τους οποίους πετάει αυτό το μαχητικό.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, τα μαχητικά F-16 «δεν θα γίνουν ένα υπερόπλο» ικανό να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στο πεδίο της μάχης.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παραλάβουν μαχητικά F-16 το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Ένα από τα κύρια μέσα καταστροφής αυτών των αεροσκαφών θα είναι οι πιο προηγμένοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στα συστήματα αεράμυνας της κατηγορίας 40N6 S-400.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης