Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στο Ισραήλ από δηλώσεις ακροδεξιού βουλευτή: «Μετά τη Hamas και τη Hezbollah σειρά παίρνει το Ανώτατο Δικαστήριο»

Σάλος στο Ισραήλ από δηλώσεις ακροδεξιού βουλευτή: «Μετά τη Hamas και τη Hezbollah σειρά παίρνει το Ανώτατο Δικαστήριο»
Σάλο προκάλεσε ο Zvika Fogel, βουλευτής της «Εβραϊκής Δύναμης»
Ένας ακροδεξιός βουλευτής δήλωσε σήμερα (2/1) ότι, μετά τη νίκη επί της παλαιστινιακής Χαμάς και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, η κυβέρνηση θα πρέπει να «ασχοληθεί» με το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, το οποίο χθες ακύρωσε μια διάταξη της αμφιλεγόμενης δικαστικής μεταρρύθμισης που προωθούσε ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.
Ο Zvika Fogel, βουλευτής της «Εβραϊκής Δύναμης» του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir, προκάλεσε σάλο όταν, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ζήτησε από τους ακολούθους του «να κάνουν υπομονή» μέχρι «να βάλουν σε τάξη» το Ανώτατο Δικαστήριο.
«Πρώτα θα νικήσουμε τη Χαμάς, μετά θα ασχοληθούμε με τη Χεζμπολάχ και για επιδόρπιο θα επιβάλουμε την τάξη στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο καθείς με τη σειρά του. Υπομονή», έγραφε ο Fogel, που συνηθίζει να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις.
Την Δευτέρα, το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε μια διάταξη-κλειδί της δικαστικής μεταρρύθμισης που προωθούσαν ο Netanyahu και οι σύμμαχοί του στη δεξιά και την ακροδεξιά.
Ο Ben-Gvir υπερασπίστηκε τον Fogel, που είναι πρώην αξιωματικός του στρατού και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εθνικής ασφαλείας.
«Εκείνοι που βλέπουν να συγκρίνεται η Χαμάς με το Ανώτατο Δικαστήριο σε αυτήν την ανάρτηση έχουν πρόβλημα κατανόησης του κειμένου», είπε.
«Σε αντίθεση με το Δικαστήριο, που δημοσιοποίησε αυτή τη σοβαρή και σκανδαλώδη απόφαση κατά τη διάρκεια του πολέμου, εμείς δεν θα ασχοληθούμε με αυτό το θέμα» όσο διαρκούν οι μάχες, πρόσθεσε ο Ben-Gvir.
Ο υπουργός Εσωτερικών Moshe Arbel, του υπερορθόδοξου κόμματος Shas, κατήγγειλε τις δηλώσεις του Fogel, θεωρώντας ότι δεν είναι δυνατόν «να μπαίνει το Ανώτατο Δικαστήριο στο ίδιο επίπεδο με τους χειρότερους εχθρούς μας».
Ο Benny Gantz, μέλος του πολεμικού συμβουλίου και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, χαρακτήρισε «επονείδιστες και απρεπείς» τις δηλώσεις του Fogel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης