Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρα σε όλους ο Kiyosaki: Βλέπει μόνο πόλεμο και κατάθλιψη - Το σχέδιο... επενδυτικής διάσωσης για το 2024

Κόντρα σε όλους ο Kiyosaki: Βλέπει μόνο πόλεμο και κατάθλιψη - Το σχέδιο... επενδυτικής διάσωσης για το 2024
Γελάστε όσο θέλετε, έρχεται παγκόσμια τραπεζική κρίση, είχε πει ο Robert Kiyosaki
Κόντρα στο πνεύμα αισιοδοξίας που επικρατεί στις αγορές πορεύεται για άλλη μία φορά ο γνωστός συγγραφέας οικονομικών βιβλίων Robert Kiyosaki.
Όπως επισημαίνει, παρότι οι αμερικανικές μετοχές είναι σχεδόν μία ανάσα από τα ιστορικά υψηλά τους, οι ΗΠΑ όσο και οι υπόλοιπες οικονομίες της Δύσης βαίνουν πρόσω ολοταχώς σε πόλεμο… και κατάθλιψη.
Συγκεκριμένα, ο Kiyosaki κατηγόρησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, την υπουργό Οικονομικών Janet Yellen και τον Πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell ότι οδήγησαν τη χώρα τους προς την κατάθλιψη και τον πόλεμο.
Επιπλέον, συμβούλεψε τους traders να επενδύσουν σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin (BTC), τα οποία είναι ανθεκτικά σε περιόδους αναταραχής και διατηρούν την αξία τους.
Το αν οι προβλέψεις του για «κατάθλιψη και πόλεμο θα γίνουν πραγματικότητα, μένει να φανεί.
Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να διεξάγουν την έρευνά τους και να αποφασίσουν εάν θα λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις του.
Ξεχωριστή αναφορά...

Ο Kiyosaki πιστεύει ειδικά στο ασήμι γιατί είναι ένα απτό αγαθό που μπορείτε να αγγίξετε με τα χέρια σας.
Είναι επίσης χρήσιμο για τα πάντα, από ημιαγωγούς μέχρι κοσμήματα, και παίζει μεγάλο ρόλο στην αναδυόμενη «πράσινη» οικονομία.
Εκτιμά δε ότι είναι μια εξαιρετική ιδέα για κάθε επενδυτή, επειδή η τιμή του είναι σε ένα επίπεδο που ο καθένας μπορεί να αντέξει οικονομικά.
Ενώ πολλές μεμονωμένες μετοχές αποτιμώνται σε εκατοντάδες δολάρια, μια ουγγιά ασημιού κοστίζει μόλις 24,25 $ από τις 26 Δεκεμβρίου 2023, πολύ κοντά σε οποιονδήποτε επενδυτή.
Αν και μια ουγγιά ασήμι δεν θα σας κάνει πλούσιους, η ιδέα πίσω από την πρόταση του Kiyosaki είναι ότι είναι αρκετά προσιτό ώστε να μπορείτε να αποκτάτε σταθερά ουγγιές με την πάροδο του χρόνου μέχρι το σημείο που έχετε μια σημαντική επένδυση.
Τέλος, καθώς η εποχή του Green New Deal μόλις ξεκίνησε, κατά τη γνώμη τους, η ζήτηση είναι πιθανό να ξεπεράσει την οροφή.

Ξεχωριστή φιλοσοφία…

Πέρα από τα παραπάνω, ο Kiyosaki αναφέρθηκε και στην έννοια του χρέους…
Όπως είπε, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το χρέος για να αγοράσουν υποχρεώσεις, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιεί το χρέος για να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία.
Για να καταδείξει την προσέγγισή του, είπε ότι τα πολυτελή οχήματά του, μια Ferrari και μια Rolls Royce, έχουν εξοφληθεί πλήρως, κατηγοριοποιώντας τα ως υποχρεώσεις και όχι ως περιουσιακά στοιχεία.
Εξέφρασε επίσης σκεπτικισμό για την εξοικονόμηση μετρητών.
Ο Kiyosaki κατηγοριοποιεί το χρέος σε καλό και σε επισφαλές χρέος, με το καλό να είναι αυτό που βοηθά στην οικοδόμηση πλούτου, όπως δάνεια που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που παράγουν εισόδημα όπως ακίνητα, επιχειρήσεις ή επενδύσεις.
Υποστηρίζει τη χρήση του χρέους για μοχλό στις επενδύσεις, ιδιαίτερα σε ακίνητα, θεωρώντας το έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστούν οι διακυμάνσεις της αγοράς και να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες.
Ενώ οι μέθοδοι του Kiyosaki ήταν επιτυχείς γι 'αυτόν, ενέχουν κινδύνους, όπως φαίνεται από τα προηγούμενα οικονομικά του προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης πτώχευσης το 2012 μετά από μια νομική διαμάχη.

Προειδοποιήσεις…

Φυσικά, αυτή δεν ήταν η πρώτη προς την επενδυτική κοινότητα.
Υπενθυμίζεται πως σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον περασμένο μήνα, είχε αναμοχλεύσει προηγούμενες προειδοποιήσεις του σχετικά με το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ:
Όπως σημείωσε, πριν καταρρεύσει η Lehman Brothers, το 2008, είχε κρούσει τον κώδωνα για αυτό το γεγονός… ενώ επεσήμανε πως σε εμφάνισή του στο Fox News προέβλεψε τον θάνατο του ελβετικού οικονομικού γίγαντα Credit Suisse.
«Γελάστε όσο θέλετε, έρχεται μια παγκόσμια τραπεζική κρίση» υποστήριξε.
Πράγματι, πέρα από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, σε βιβλίο του, το 1997, ο Ιαπωνοαμερικανός επιχειρηματίας είχε γράψει: «Οι αποταμιευτές είναι χαμένοι» και «το σπίτι σου δεν είναι περιουσιακό στοιχείο».
Αυτό έγινε πραγματικότητα το 2008.
Πιο αναλυτικά, απευθυνόμενος σε όσους τον χλευάζουν, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους γελούσαν μαζί μου, επειδή συνιστούσα στους ανθρώπους να αγοράσουν και να εξοικονομήσουν ασήμι από το 2010.
Δεν είναι εύκολο να λέμε στους ανθρώπους ότι οι κυβερνήσεις κλέβουν τον πλούτο μας.
Ωστόσο, γελάστε όσο θέλετε. Δεν είναι ακόμα πολύ αργά.
Το τραπεζικό μας σύστημα είναι χρεοκοπημένο.
Αγοράστε χρυσό, ασήμι, Bitcoin όσο ακόμα μπορείτε.
Αν μπορείτε, βρείτε με στο πρόγραμμα του Wolf Blitzer στο CNN.
Τότε, το 2008, έλεγα πως η Lehmann Brothers θα συντριβεί, προτού συντριβεί.
Ο Wolf γέλασε με αυτό.
Το 2023 βρέθηκα στην εκπομπή του Neil Cavuto στο Fox Business και υποστήριζα πως ο τραπεζικός γίγαντας Credit Suisse θα πτωχεύσει, όπως και έγινε.
Πιθανότατα, η UBS United Bank of Switzerland να καταρρεύσει στη συνέχεια.
Γελάστε όσο θέλετε, έρχεται παγκόσμια τραπεζική κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης