Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο 2023

ΗΠΑ: Πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο 2023
Ο μεταποιητικός τομέας των ΗΠΑ παρουσίασε πτώση στις ΗΠΑ
Εντονότερη συρρίκνωση παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2023 η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα PMI της S&P Global.
Ειδικότερα, ο Δείκτης PMI στη μεταποίηση υποχώρησε στο 47,9, σημειώνοντας τη γρηγορότερη πτώση από τον Αύγουστο. Η συρρίκνωση αυτή οφείλεται στη σημαντική μείωση των νέων παραγγελιών λόγω της εξασθενημένης εγχώριας και εξωτερικής ζήτησης, οδηγώντας τις επιχειρήσεις να μειώσουν την αγορά εισροών και την απασχόληση.
Παρά την αυξημένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη που έφτασε σε υψηλό τριών μηνών, οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις, με την αύξηση του κόστους και των τιμών πώλησης με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο.
«Οι αμερικανοί κατασκευαστές έκλεισαν το έτος με πικρία, σύμφωνα με την έρευνα PMI της S&P Global.
Η παραγωγή μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών, καθώς εντάθηκε η πρόσφατη μείωση του βιβλίου παραγγελιών.
Η μεταποίηση, επομένως, πιθανότατα θα έχει λειτουργήσει ως τροχοπέδη για την οικονομία το τέταρτο τρίμηνο» δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος επιχειρήσεων της S&P Global Market Intelligence.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης