Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμός στην Ιαπωνία: Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων - Στους 57 οι νεκροί, 100 τραυματίες, χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι

Σεισμός στην Ιαπωνία: Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων - Στους 57 οι νεκροί, 100 τραυματίες, χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι
«Τώρα παλεύουμε ενάντια στο χρόνο», δήλωσε σε δραματικούς τόνους ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida
(upd) Στους 57 αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων των σεισμών, που συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στην κεντρική Ιαπωνία.
Ο εν λόγω δραματικός απολογισμός καταδείχθηκε από τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι περιφερειακές αρχές.
Περισσότερα από 100 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα 17 νοσηλεύτηκαν σε σοβαρή κατάσταση.
Τα περισσότερα θύματα και τραυματίες ήταν κάτοικοι της επαρχίας Ishikawa, η οποία βρισκόταν στο επίκεντρο των συνεχιζόμενων σεισμών και υπέφερε περισσότερο από την καταστροφή.
Εκεί, οι πυρκαγιές που ακολούθησαν τους σεισμούς κατέστρεψαν πάνω από 200 κτίρια κατοικιών και περισσότερα από 100 κτίρια καταστράφηκαν από τους σεισμούς.
Στο σημείο συνεχίζουν να εργάζονται διασώστες, υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης και στρατιώτες των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της χώρας, που στάλθηκαν στη ζώνη της καταστροφής.
«Τώρα παλεύουμε ενάντια στο χρόνο», δήλωσε σε δραματικούς τόνους ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida, τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι κάτω από τα ερείπια και η πρώτη προτεραιότητα είναι να σωθούν.
Λόγω των συνεπειών των σεισμών, περίπου 60 χιλιάδες κάτοικοι των ιαπωνικών νομών Ishikawa, Niigata και άλλων περιοχών απομακρύνθηκαν.
Πάνω από 30 χιλιάδες σπίτια συνεχίζουν να είναι χωρίς ρεύμα, ενώ στις πληγείσες περιοχές παρατηρούνται διακοπές στο Διαδίκτυο και στις κινητές επικοινωνίες. Σε αρκετά χωριά συνεχίζονται τα προβλήματα με διακοπές στην υδροδότηση.
Οι ζημιές στο οδόστρωμα σε ορισμένες περιοχές της χώρας δυσχεραίνουν την πρόσβαση των διασωστών εκεί από το έδαφος - οι κάτοικοι που βρίσκονται παγιδευμένοι αναγκάζονται να περιμένουν την εκκένωση από αέρος.
Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, η υπηρεσία τρένων υψηλής ταχύτητας Shinkansen, η οποία είχε διακοπεί αμέσως μετά τους σεισμούς, αποκαταστάθηκε πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης