Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερωτήματα για τη σύλληψη Τουρκοκύπριου δικηγόρου στην Ιταλία - Φέρεται να σχετίζεται με την πώληση ελληνοκυπριακών περιουσιών

Ερωτήματα για τη σύλληψη Τουρκοκύπριου δικηγόρου στην Ιταλία - Φέρεται να σχετίζεται με την πώληση ελληνοκυπριακών περιουσιών
Χειροπέδες στο σύζυγο της «βουλευτή» του ΡΤΚ Fazilet Özdenefe - Πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Αβρούπα
Ο Tουρκοκύπριος δικηγόρος, Akan Kürşat, σύζυγος της «βουλευτή» του ΡΤΚ, Fazilet Özdenefe και γιος του επίσης δικηγόρου, Talat Kürşat, έχει συλληφθεί στην Ιταλία και σύμφωνα με τον διευθυντή της Αβρούπα, Şener Levent, δεν αποκλείεται η σύλληψή του να έχει σχέση με πώληση ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.
Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο Levent γράφει ότι ο Akan Kürşat και η Fazilet Özdenefe ταξίδεψαν μέσω Λάρνακας για την Ιταλία (σσ: άρα έχουν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας) όπου και συνελήφθη ο δικηγόρος.
Δεν υπάρχει πληροφόρηση, σημειώνεται, για το ποιες κατηγορίες συνελήφθη, «ωστόσο υπάρχει η υπόνοια ότι σχετίζεται με πωλήσεις ε/κ περιουσιών στο βορρά».
Αναφέρει επίσης ότι ο Kürşat οδηγήθηκε στην Ιταλία σε δικαστήριο, τέθηκε υπό κράτηση και αποφασίστηκε όπως οδηγηθεί σε δίκη, παραμένοντας υπό κράτηση. Γι’ αυτό το λόγο η πολιτικός σύζυγός του είναι ακόμη στην Ιταλία.
Ο Levent προσθέτει ότι εναντίον πατέρα και γιου είχε εκδοθεί παλιότερα, το 2004, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την ε/κ πλευρά.
«Ωστόσο αργότερα το ένταλμα αυτό είχε ακυρωθεί».
Ο Şener Levent διερωτάται, αφού ο Akan Kürşat «πέρασε ελεύθερα στην ε/κ πλευρά, μπόρεσε να ταξιδέψει χωρίς πρόβλημα από τη Λάρνακα, γιατί συνελήφθη στην Ιταλία και όχι στην Κύπρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης