Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Μπλόκο σε δύο βρετανικά ναρκαλιευτικά πλοία που κατευθύνονται στη Μαύρη Θάλασσα

Τουρκία: Μπλόκο σε δύο βρετανικά ναρκαλιευτικά πλοία που κατευθύνονται στη Μαύρη Θάλασσα
Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε δύο βρετανικά ναρκαλιευτικά πλοία να διέλθουν από τα ύδατά της καθ' οδόν προς τη Μαύρη Θάλασσα
Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε δύο βρετανικά ναρκαλιευτικά πλοία να διέλθουν από τα ύδατά της καθ' οδόν προς τη Μαύρη Θάλασσα για χρήση από την Ουκρανία, καθώς αυτό θα παραβίαζε το διεθνές σύμφωνο σχετικά με τη διέλευση των στενών σε καιρό πολέμου, αναφέρει το Reuters.
Η Βρετανία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα μεταφέρει δύο πλοία ναρκαλιευτές του Βασιλικού Ναυτικού στο ουκρανικό ναυτικό για να βοηθήσει στην ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, ενημέρωσε τους συμμάχους της ότι δεν θα επιτρέψει στα πλοία να χρησιμοποιήσουν τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε η διεύθυνση επικοινωνίας της προεδρίας.

Σύμβαση του Μοντρέ

Όταν η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022, η Τουρκία ενεργοποίησε τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, εμποδίζοντας ουσιαστικά τη διέλευση στρατιωτικών πλοίων για τα εμπόλεμα μέρη.
Το σύμφωνο εξαιρεί τα πλοία που επιστρέφουν στις βάσεις τους.
Η Τουρκία εφάρμοσε το Μοντρέ αμερόληπτα και σχολαστικά για να αποτρέψει την κλιμάκωση στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε η προεδρία.
Η Άγκυρα διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με το Κίεβο όσο και με τη Μόσχα εν μέσω του πολέμου, σχολιάζει το πρακτορείο Ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης