Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κίεβο στόχος των Ρώσων – Zaluzhny (Ουκρανία): Καταρρίψαμε 10 Kinhzal, 59 πυραύλους cruise και 3 Kalibr

Το Κίεβο στόχος των Ρώσων – Zaluzhny (Ουκρανία): Καταρρίψαμε 10 Kinhzal, 59 πυραύλους cruise και 3 Kalibr
Για 4 νεκρούς και 92 τραυματίες κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky
Το Κίεβο ήταν ο στόχος της σημερινής μαζικής αεροπορικής επίθεσης που εξαπέλυσε η Ρωσία υποστήριξε ο επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny, τη στιγμή που ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky έκανε λόγο για τουλάχιστον 4 νεκρούς και 92 τραυματίες.
Όπως είπε ο Zaluzhny, η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 10 πυραύλους Kinzhal, 59 πυραύλους cruise και 3 πυραύλους Kalibr, ενώ νωρίτερα η ουκρανική πολεμική αεροπορία είχε ανακοινώσει πως είχε αναχαιτίσει 87 ρωσικά drones.

4 νεκροί

Πάντως, η ρωσική αεροπορική επίθεση ήταν ιδιαίτερα έντονη καθώς όπως είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 Ουκρανοί ενώ άλλοι 92 τραυματίστηκαν.
Μάλιστα, υποστήριξε πως η Ρωσία έχει εξαπολύσει περίπου 170 drones Shahed και διάφορα είδη πυραύλων κατά της Ουκρανίας από τις 31 Δεκεμβρίου.
«Ήδη για τρίτη μέρα η αεράμυνα μας κάνει απίστευτη δουλειά.
Ευχαριστώ όλους τους εταίρους που συμβάλλουν στην ενίσχυση της αεροπορικής μας ασπίδας.
Είναι προφανές ότι βοηθά να σωθούν εκατοντάδες ζωές κάθε μέρα και κάθε νύχτα που θα είχαν χαθεί από τη ρωσική τρομοκρατία αν δεν υπήρχαν οι Patriots και άλλα αμυντικά συστήματα» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Zelensky.

Φασιστικός σχηματισμός Putin

Από την πλευρά του ο Oleksiy Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας υποστήριξε ότι «μόνο η μεθοδική καταστροφή του φασιστικού σχηματισμού του Putin θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Ουκρανίας και του υπόλοιπου κόσμου».
«Πολεμήσαμε και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε, ανεξάρτητα από το πόσοι πύραυλοι πετάνε στον ουρανό μας» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ ο Danilov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης