Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις φλόγες αεροσκάφος της Japan Airlines στο αεροδρόμιο του Τόκιο - Συγκρούστηκε με αεροσκάφος της ακτοφυλακής - Πέντε νεκροί

Στις φλόγες αεροσκάφος της Japan Airlines στο αεροδρόμιο του Τόκιο - Συγκρούστηκε με αεροσκάφος της ακτοφυλακής - Πέντε νεκροί
Οι πέντε νεκροί επέβαιναν στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής που συγκρούστηκε με το αεροσκάφος της Japan Airlines

(upd 2) Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος της Japan Airlines τυλίχθηκε στις φλόγες στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Haneda του Τόκιο στην Ιαπωνία, καθώς φέρεται να συγκρούστηκε με αεροσκάφος της ακτοφυλακής.
Εικόνες στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK έδειχναν το αεροπλάνο να κινείται κατά μήκος του διαδρόμου προσγείωσης προτού ξεσπάσει μια μεγάλη έκρηξη πορτοκαλί φλογών από κάτω και πίσω του. Και οι 367 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος Airbus απομακρύνθηκαν, μετέδωσε το NHK. Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και οκτώ παιδιά, μετέδωσε το Kyodo News. Οι πέντε νεκροί επέβαιναν στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής.

Το πρακτορείο ειδήσεων Jiji ανέφερε ότι το αεροσκάφος της ακτοφυλακής θα αναχωρούσε για να συμβάλλει στις προσπάθειες διάσωσης μετά τον ισχυρό σεισμό στην κεντρική Ιαπωνία τη Δευτέρα.
Οι αναφορές ανέφεραν ότι το αεροπλάνο είχε μόλις φθάσει από το αεροδρόμιο του Σαπόρο στο νησί Χοκάιντο της βόρειας Ιαπωνίας.
Αξιωματούχος της ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο Χανέντα, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο, δήλωσε ότι «ελέγχουν τις λεπτομέρειες». «Δεν είναι σαφές αν υπήρξε σύγκρουση. Αλλά είναι βέβαιο ότι εμπλέκεται το αεροπλάνο μας», δήλωσε στο AFP.

Πλάνα που προφανώς τραβήχτηκαν από επιβάτη μέσα στο αεροσκάφος έδειχναν φλόγες να βγαίνουν από κάτω του πριν η καμπίνα γεμίσει καπνό.
Το Υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού δήλωσε ότι διερευνά το περιστατικό, πρόσθεσε το Kyodo.
Τα τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα καθώς τα σωστικά συνεργεία ψέκασαν το αεροσκάφος πριν οι φλόγες κατακλύσουν ολόκληρο το αεροπλάνο.
Tokio.jpg
Υπήρχαν επίσης φλεγόμενα συντρίμμια στον διάδρομο προσγείωσης και οι αναφορές ανέφεραν ότι το αεροδρόμιο έκλεισε για την κυκλοφορία.
Περισσότερα από 70 πυροσβεστικά οχήματα αναπτύχθηκαν, μετέδωσε η NHK.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης