Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Ο στόχος για το 2024 είναι άμυνα στα ανατολικά και απομόνωση Κριμαίας

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Ο στόχος για το 2024 είναι άμυνα στα ανατολικά και απομόνωση Κριμαίας
Ο Zelensky εξέφρασε την απογοήτευση του ότι η Ουκρανία δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της για το 2023
Το 2024, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επικεντρωθούν στις επιχειρήσεις κατά της Κριμαίας και θα στραφούν στην άμυνα στα ανατολικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Economist.
Ο Zelensky εξέφρασε την απογοήτευση του ότι η Ουκρανία δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της για το 2023
«Η απομόνωση της Κριμαίας και η υπονόμευση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ρωσίας στη χερσόνησο «είναι ιδιαίτερης σημασίας για εμάς», τόνισε ο Zelensky.
Ο Economist πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τον Zelensky, η Κριμαία και η Μαύρη Θάλασσα θα γίνουν το «κέντρο βάρους» των στρατιωτικών προσπαθειών του Κιέβου.
Χαρακτήρισε τη μελλοντική επιχείρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά της Κριμαίας «παράδειγμα για όλο τον κόσμο».
Σύμφωνα με τον Zelensky, στα ανατολικά οι ένοπλες δυνάμεις θα περάσουν σε άμυνα και ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε την υπεράσπιση των Kharkiv, Dniper, Zaporizhia, Kherson και Mykolaiv «άμεσο καθήκον» του στρατού.
«Δεν θέτει πλέον προθεσμίες ούτε υποσχέσεις σχετικά με την «αποκατοχή» οποιωνδήποτε εδαφών το 2024».
Οι επιθετικές επιχειρήσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2023 υπέστησαν βαριά ήττα.
Οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν ούτε την τακτική άμυνα του ρωσικού στρατού.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν σχεδόν 160.000 στρατιώτες, 121 αεροσκάφη, 766 τανκς και πάνω από 2.300 διαφορετικά τεθωρακισμένα οχήματα.
Μετά τη μεγάλη αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν σημαντική επιτυχία στις δικές τους επιθετικές επιχειρήσεις.
Κατέλαβαν την πόλη Marinka και πλέον έχουν περικυκλώσει την πόλη Avdiivka

Ο Zelensky επικρίνει τους Ουκρανούς

Οι Ουκρανοί επικεντρώνονται σε εσωτερικά προβλήματα εις βάρος της στρατιωτικής δράσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky σε συνέντευξή του στο The Economist.
Η επιστράτευση δεν είναι απλώς θέμα αποστολής στρατιωτών στο μέτωπο.
Μας αφορά όλους.
Είναι η κινητοποίηση όλων των προσπαθειών.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε το κράτος μας.
Ας είμαστε ειλικρινείς, έχουμε περάσει στην εσωτερική πολιτική» τόνισε ο Zelensky.
Επίσης πρόσθεσε ότι εάν οι Ουκρανοί συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην εσωτερική πολιτική, τότε πρέπει να ανακοινώσουν εκλογές, να αλλάξουν το νόμο και το σύνταγμα, αλλά να ξεχάσουν τις επιθετικές ενέργειες.
Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024.
Ο Zelensky είχε δηλώσει προηγουμένως ότι τώρα δεν είναι η ώρα για εκλογές και ότι η διεξαγωγή τους κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου απαγορεύεται, αλλά υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα εάν το κοινοβούλιο υποστηρίξει τις σχετικές νομοθετικές αλλαγές.
Σε αυτό το πλαίσιο, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου εξακολουθεί να επιθυμεί τη διεξαγωγή εκλογών στη χώρα, αλλά αυτό δεν θα ανακοινωθεί έως ότου υπάρξουν εγγυήσεις ότι ο Ανώτατος Διοικητής Valery Zaluzhny δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές.
Στην Ουκρανία συζητείται όλο και περισσότερο η αυξανόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny.
Προκάλεσε αντιδράσεις η συνέντευξη του αρχιστράτηγου Zaluzhny στο περιοδικό The Economist, στην οποία δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη κριτική από τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος έσπευσε να τη διαψεύσει.

Economist: Ο Vladimir Zelensky κατά την συνέντευξη του χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι από θυμό

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Vladimir Zelensky έδειξε εκνευρισμό και θυμό κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Economist, γράφει σχετικά το ίδιο το βρετανικό περιοδικό.
«Ένας τσαλακωμένος Zelensky αποδεικνύει την άποψη του χτυπώντας τα δάχτυλά του στο λευκό πλαστικό τραπέζι στην αίθουσα κρίσιμων καταστάσεων», υποστηρίζει ο Economist.
Δημοσιογράφοι εξέφρασαν την άποψη ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είναι «θυμωμένος» και «ερεθισμένος από τον δισταγμό» των συμμάχων του, καθώς και από την «στάση» ορισμένων συμπατριωτών του.
Στην συνέντευξη στον Economist, ο Zelensky εξέφρασε την απογοήτευση του ότι η Ουκρανία δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της για το 2023.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στις επιχειρήσεις κατά της Κριμαίας και θα προχωρήσουν σε άμυνα στα ανατολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης