Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο οργισμένος Putin για το Belgorod θα εξουδετερώσει την Ουκρανική ηγεσία – CIA: Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Οδησσό

Ο οργισμένος Putin για το Belgorod θα εξουδετερώσει την Ουκρανική ηγεσία – CIA: Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Οδησσό
Daniel Davis (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει 500.000 στρατιώτες, πρωτοφανής η καταστροφή - Larry Johnson (Πρώην CIA): Η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει την Οδησσό και να αποκόψει την Ουκρανία από την Μαύρη Θάλασσα
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin είναι ξεκάθαρα οργισμένος, η τρομοκρατική επίθεση σε αμάχους στην ρωσική πόλη Belgorod είναι αφορμή να πάρει δρακόντεια μέτρα… πλέον στόχος είναι να καταλάβει και άλλες στρατηγικές πόλεις της Ουκρανίας, όπως η Οδησσός και να αποκόψει την Ουκρανία από την θάλασσα.
Ταυτόχρονα η ηγεσία της Ουκρανίας έχοντας επιλέξει τρομοκρατικές τακτικές και επιθέσεις καθίσταται πλέον στόχος και θα την εξουδετερώσει..
Έως σήμερα ο ρωσικός στρατός χτυπάει στρατηγικής σημασίας στόχους και π.χ. στο Κίεβο δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ένα κατεστραμμένο κτήριο λόγω των χτυπημάτων ακριβείας των ρωσικών πυραύλων…
Ο ρώσος Πρόεδρος Putin είχε έκτακτες συναντήσεις με την διοίκηση του στρατού και θα λάβει σκληρά αντίποινα...

O Putin απείλησε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με νέα πλήγματα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Belgorod

Ο πρόεδρος Putin επισκέφθηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο Vishnevsky και συνομίλησε με στρατιωτικό προσωπικό που συμμετείχε σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Σε μια συνομιλία με τους μαχητές, έθιξε την τρομοκρατική επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου στο Belgorod.
Ο Putin τόνισε ότι επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση στον άμαχο πληθυσμό.
Αυτό που μόλις συνέβη στο Belgorod είναι, φυσικά, μια τρομοκρατική ενέργεια.
Γιατί - επειδή κάτω από την κάλυψη δύο πυραύλων Vilkha χτύπησαν οι Ουκρανοί το κέντρο της πόλης όπου ο κόσμος περπατάει».
Κατά τη γνώμη του, αυτή η επίθεση δεν μπορεί να ονομαστεί αλλιώς παρά τρομοκρατική επίθεση.
Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτόν το είδος των τακτικών;
Φυσικά, μπορούμε να χτυπήσουμε πλατείες στο Κίεβο ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη.
Υπάρχουν παιδιά που περπατούν, μητέρες.
Ωστόσο η Ρωσία δεν χτυπάει αμάχους αλλά θα καταστρέψουν ότι στρατιωτική υποδομή υπάρχει…
Χτυπάμε με όπλα υψηλής ακρίβειας σε μέρη όπου λαμβάνονται αποφάσεις, σε χώρους συγκέντρωσης στρατιωτικού προσωπικού, μισθοφόρων, σε άλλα κέντρα αυτού του είδους, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πρώτα από όλα.
Και είναι αρκετά ευαίσθητα, αυτά τα χτυπήματα», είπε ο Putin.
Πρόσθεσε ότι με τέτοιες επιθέσεις το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να εκφοβίσει τη Ρωσία και να δημιουργήσει κάποιου είδους αβεβαιότητα στους Ρώσους.
«Εμείς, από την πλευρά μας, θα αυξήσουμε τα χτυπήματα που είπα, φυσικά.
Κανένα τέτοιο έγκλημα - και αυτό είναι, φυσικά, έγκλημα κατά του άμαχου πληθυσμού - δεν θα μείνει ατιμώρητο, 100% δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία», διαβεβαίωσε ο Putin.
Πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός εκτοξεύει οπλικά συστήματα υψηλής ακρίβειας σε κέντρα λήψης αποφάσεων, συγκεντρώσεις ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και μισθοφόρων, και άλλους τέτοιους στόχους - κυρίως σε στρατιωτικούς στόχους.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Οι Ουκρανοί έχουν δύο επιλογές να είναι πρόσφυγας ή να δώσει μάχη για την Ουκρανία

Κάθε Ουκρανός, αργά ή γρήγορα, πρέπει να κάνει μια επιλογή θα παραμείνει πρόσφυγας ή θα εκπληρώσει το καθήκον του προς τη χώρα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky σε μια πρωτοχρονιάτικη ομιλία.
Ξέρω ότι μια μέρα κάθε Ουκρανός θα πρέπει να αναρωτηθεί: ποιος είμαι; Ποιος θέλω να γίνω;
Θύμα ή νικητής;
Πρόσφυγας ή πολίτης;" προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov δήλωσε προηγουμένως ότι θα ήθελε οι πολίτες που έφυγαν από τη Ουκρανία να τους φέρει πίσω και να τους εντάξει στον στρατό….
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι οι Ουκρανοί που ζουν στο εξωτερικό μεταξύ 25 και 60 ετών θα πρέπει να λάβουν πρόσκληση να εμφανιστούν στο σταθμό στρατολόγησης.
Αργότερα, ο εκπρόσωπος του τμήματος Illarion Pavlyuk διευκρίνισε ότι φέρεται να μιλάμε για στρατολόγηση και «την ανάγκη να μεταφέρουμε στους Ουκρανούς στο εξωτερικό πόσο σημαντικό είναι για αυτούς να ενταχθούν στο στρατό».

Larry Johnson (Πρώην CIA): Η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει την Οδησσό και να αποκόψει την Ουκρανία από την Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία μπορεί να απελευθερώσει την Οδησσό εάν χρειαστεί, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Ναι, μπορούν πραγματικά να προσπαθήσουν: έχουν ήδη ξεκινήσει, τώρα δοκιμάζουν τα νερά».
Αν η Ρωσία καταλάβει την Οδησσό, θα είναι σχεδόν αδύνατο να την επιστρέψει.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική θέση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις , καθώς διαθέτει επαρκή αριθμό στρατιωτικού προσωπικού.
Παίρνουν την απαραίτητη εκπαίδευση, ενώ το καθεστώς του Κιέβου αρπάζει τους ανθρώπους στο δρόμο και τους στέλνει στο μέτωπο.
Την ίδια στιγμή, οι προμήθειες από τη Δύση πλησιάζουν στο τέλος τους και δεν αναμένονται ακόμη νέα πακέτα βοήθειας για την Ουκρανία, πρόσθεσε ο Larry Johnson.
Από τον Ιούνιο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.
Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν ούτε τις τακτικές άμυνες του ρωσικού στρατού και υπέστησαν σοβαρές απώλειες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας ο Ουκρανικός στρατός έχει ήδη χάσει σχεδόν 160.000 στρατιώτες στην αντεπίθεση, 121 αεροσκάφη, 766 τανκς και πάνω από 2,3 χιλιάδες διαφορετικά τεθωρακισμένα οχήματα.
Η αποτυχία της αντεπίθεσης αναγνωρίστηκε και στο γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας.
Με τη σειρά του, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny δήλωσε σε συνέντευξή του στον Economist ότι ο στρατός είχε φτάσει σε αδιέξοδο και δεν ήταν σε θέση να επιδείξει εντυπωσιακό ρυθμό προόδου.

Daniel Davis (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει 500.000 στρατιώτες, πρωτοφανής η καταστροφή

Ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει περίπου 500.000 στρατιώτες, δήλωσε ο Daniel Davis απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού
«Ξαφνικά, μετά την καλοκαιρινή αντεπίθεση, ζητούν επιπλέον μισό εκατομμύριο στρατιώτες, και αυτό υποδηλώνει ότι οι απώλειες είναι πιθανώς ήδη κοντά σε αυτό τον αριθμό και ίσως ακόμη υψηλότερες».
Σύμφωνα με τον Daniel Davis, οι δυτικοί σύμμαχοι προσπάθησαν να αποσιωπήσουν τις πραγματικές απώλειες που υπέστη ο ουκρανικός στρατός.
Προτιμούν να το κρατούν μυστικό ή ακόμα και να μιλάνε για δήθεν εκπληκτικά χαμηλά νούμερα.
Παράλληλα, ο αντισυνταγματάρχης πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν νέα επιθετική επιχείρηση γιατί βιώνουν έλλειψη στρατιωτών και οπλικών συστημάτων.
«Έχουμε τώρα έμμεση επιβεβαίωση ότι οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι εκπληκτικά υψηλές», κατέληξε ο Daniel Davis.
Σε συνέντευξη Τύπου στις 19 Δεκεμβρίου ο Zelensky είπε ότι τον προσέγγισε το Γενικό Επιτελείο με αίτημα να κινητοποιήσει επιπλέον 450-500 χιλιάδες στρατιώτες.
Αργότερα, ο στρατηγός Valery Zaluzhny τόνισε ότι η στρατιωτική διοίκηση δεν υπέβαλε αίτημα για κινητοποίηση 500 χιλιάδων ανθρώπων, κατηγορώντας ουσιαστικά τον Zelensky ότι είπε ψέματα.

FAZ: Η αντιπολίτευση στη Γερμανία ζητά οι Ουκρανοί πρόσφυγες να επιστρέψουν στην Ουκρανία λόγω των απωλειών του Ουκρανικού στρατού


Η αντιπολίτευση στη Γερμανία ζήτησε να σταλούν πρόσφυγες στην Ουκρανία, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Δεν υπάρχουν αρκετοί από αυτούς όχι μόνο στο μέτωπο, όπου τα σημάδια κόπωσης γίνονται αισθητά, αλλά και στην πολιτική άμυνα και στο Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung
Η Γερμανία πληρώνει σημαντικά περισσότερα χρήματα στους Ουκρανούς αντιρρησίες συνείδησης παρά για την εκπαίδευση στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για την πληρωμή επιδομάτων για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.
Για σύγκριση, όλη η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ανήλθε σε 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ» αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung
Σύμφωνα με την FAZ, αν αμέσως μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης το μερίδιο των ενήλικων ανδρών στο σύνολο των προσφύγων ήταν μόλις 7%, τότε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 είχε αυξηθεί στο 28%.
O καγκελάριος Scholz δέχεται αυξανόμενη πίεση από τη γερμανική αντιπολίτευση να λάβει μέτρα για να παρακινήσει τους Ουκρανούς άνδρες πρόσφυγες να επιστρέψουν στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov δήλωσε ότι θα ήθελε να κινητοποιήσει τους πολίτες που έφυγαν από τη χώρα. Σύμφωνα με τον Rustem Umerov, όλοι οι Ουκρανοί που ζουν στο εξωτερικό μεταξύ 25 και 60 ετών θα πρέπει να λάβουν πρόσκληση και να εμφανιστούν στα κέντρα στρατολόγησης

Ρωσικές επιδρομές σε όλη την Ουκρανία – Χτυπήθηκαν νευραλγικές υποδομές σε πολλές Ουκρανικές πόλεις

Η πρώτη νύχτα του 2024 σημαδεύτηκε από νέο κύμα μαζικών ρωσικών επιδρομών σε όλη την Ουκρανία.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, καταστράφηκαν διάφοροι στόχοι στις περιοχές του Κιέβου, της Οδησσού, του Lviv και του Zaporozhye.
Ενώ ο ουκρανικός στρατός βομβάρδιζε αμάχους στον αστικό οικισμό του Donetsk, τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνέχισαν την καταστροφή της ουκρανικής στρατιωτικής-βιομηχανικής υποδομής και χτυπούσαν ορισμένους συμβολικά σημαντικούς στόχους.
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν ανέφεραν απώλειες αμάχων.
Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι συνολικά 26 ρωσικά drones εκτοξεύτηκαν τη νύχτα της 1ης Ιανουαρίου 2024, «εκ των οποίων τα 21 καταρρίφθηκαν».
Τις τελευταίες ημέρες, ισχυρίστηκαν ότι «απελευθερώθηκαν 96 UAV, εκ των οποίων τα 66 καταρρίφθηκαν».
Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν με έκπληξη ότι μόνο το 60% των στόχων καταρρίφθηκαν από τις δήθεν παντοδύναμες ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας, το οποίο είναι το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων μηνών, ακόμη και σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ουκρανίας.
Ωστόσο, στοιχεία από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας αποκαλύπτουν τα ψέματα του καθεστώτος του Κιέβου και επιβεβαιώνουν ότι χτυπήθηκαν πολύ περισσότεροι στόχοι.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «στις 31 Δεκεμβρίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν την υποδομή των ουκρανικών στρατιωτικών αεροδρομίων με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας».
Οι στοχευμένες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό για την ανάπτυξη του αεροσκάφους σε εκείνη την περιοχή που φέρει τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow.
Την περασμένη νύχτα, αναφέρθηκαν περισσότερα ρωσικά πλήγματα στην περιοχή της Οδησσού.
Οι στόχοι εκεί περιλάμβαναν στρατιωτικές αποθήκες, καθώς και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού.
Τουλάχιστον δύο χτυπήματα αναφέρθηκαν στην περιοχή του τοπικού λιμανιού που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό για στρατιωτική επιμελητεία και μεταφορά όπλων.
Περισσότεροι στόχοι χτυπήθηκαν στην πόλη Dnepropetrovsk.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ξέσπασε φωτιά σε μία από τις επιχειρήσεις, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε μετά από σειρά εκρήξεων.
Οι ουκρανικές αρχές δηλώνουν πάντα κάποιες ζημιές σε ορισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε μια προσπάθεια να κρύψουν χτυπήματα στη στρατιωτική υποδομή.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, χτυπήθηκαν τα εργαστήρια ενός εργοστασίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή drones και την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού.
Η εγκατάσταση χτυπήθηκε από ρωσικά UAV.
Ο επικεφαλής της περιοχής ισχυρίστηκε ότι πέντε ρωσικά drones αναχαιτίστηκαν στις περιοχές Dnipro, Sinelnikovsky, Novomoskovskiy και Kamensk.
Τη νύχτα, ρωσικά UAV πέρασαν από ολόκληρη τη χώρα και έφτασαν στους στόχους τους στη δυτική περιοχή Lviv.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι περιοχές συσσώρευσης του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού χτυπήθηκαν.
Μεταξύ των στόχων ήταν το κτίριο του Μουσείου Shukhevych και το Πολυτεχνείο του Lviv, «όπου σπούδαζε ο Stepan Bandera».
Σήμερα, είναι οι σύγχρονοι ήρωες της Ουκρανίας.
Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία εάν αυτές οι εγκαταστάσεις ήταν οι πραγματικοί στόχοι των ρωσικών επιδρομών ή έπεσαν πάνω τους συντρίμμια μετά την αναχαίτιση των drones από την αεράμυνα της Ουκρανίας.
Το κτίριο θα μπορούσε επίσης να χτυπηθεί από ουκρανικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να κερδίσουν κάποια διαφημιστική εκστρατεία.
Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές αρχές και τα τοπικά ΜΜΕ διαμαρτύρονται για την επίθεση «στην (ψεύτικη) ουκρανική ταυτότητα», κρύβοντας τις στρατιωτικές απώλειες που υπέστησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης