Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμείλικτη ρωσική απάντηση για το Belgorod: Πλήγμα σε μονάδα παραγωγής drones στο Kharkiv, σφυροκόπημα από αέρος

Αμείλικτη ρωσική απάντηση για το Belgorod: Πλήγμα σε μονάδα παραγωγής drones στο Kharkiv, σφυροκόπημα από αέρος
Πλήγμα σε μονάδα παραγωγής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων κοντά στην πόλη Chuguev από τη Ρωσία
Σε μία νέα αναβαθμισμένη απάντηση για την ουκρανική επίθεση κατά αμάχων στο Belgorod, τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν εργοστάσιο παραγωγής drones κοντά στην πόλη Chuguev στην περιοχή Kharkiv, σύμφωνα με έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Επιχείρηση για την παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων κοντά στην πόλη Chuguev, στην περιοχή Kharkov, τέσσερις αποθήκες καυσίμων για στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές της Οδησσού, του Dnepropetrovsk και του χωριού Konstantinovka, στην περιοχή Nikolaev, 94 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής χτυπήθηκε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός σε 128 περιοχές». , αναφέρει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι τα ουκρανικά αεροδρόμια που μετέφεραν αεροσκάφη που μετέφεραν πυραύλους κρουζ Storm Shadow δέχθηκαν επίσης επίθεση από πυραύλους αεροσκαφών.
Την προηγούμενη μέρα, ο ρωσικός στρατός έπληξε κέντρα λήψης αποφάσεων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Χάρκοβο ως απάντηση στην ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στο Belgorod.
Έτσι, επιτέθηκαν στο πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα Kharkov Palace, όπου βρίσκονταν εκπρόσωποι της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Στο ίδιο κτίριο βρίσκονταν περίπου 200 ξένοι μισθοφόροι.
Ένας άλλος στόχος ήταν το κτίριο της SBU στην περιοχή του Kharkiv και το προσωρινό σημείο ανάπτυξης του εθνικιστικού σχηματισμού «Δεξιός Τομέας».
Επιπλέον, ένα χτύπημα σημειώθηκε στο υποκατάστημα του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Διαστήματος κοντά στο χωριό Zalestsy στην περιοχή Khmelnitsky, το οποίο χρησιμοποιούν τα ουκρανικά στρατεύματα αναγνώρισης.
Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός χτύπησε επίσης μονάδες του 59ου μηχανοκίνητου πεζικού και της 79ης ταξιαρχίας της Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ξένους μισθοφόρους με συνολικό αριθμό περίπου 600 μαχητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης