Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Στον κάλαθο των αχρήστων εμβόλια ύψους 2,2 δισ. δολαρίων που δόθηκαν σε ευρωπαϊκά κράτη

Pfizer: Στον κάλαθο των αχρήστων εμβόλια ύψους 2,2 δισ. δολαρίων που δόθηκαν σε ευρωπαϊκά κράτη
Παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων Paxlovid
Σχετικά Άρθρα
Φαρμάκα της Pfizer κατά του COVID-19 αξίας περίπου 1,1 δισεκ. δολαρίων που προμηθεύτηκαν σε ευρωπαϊκά κράτη, έχουν λήξει, καθώς οι αυστηροί έλεγχοι για το ποιος μπορεί να λάβει το φάρμακο, άφησαν εκατομμύρια δόσεις αχρησιμοποίητες μέχρι την ημερομηνία λήξης τους, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Τimes.
Συγκεκριμένα, το Paxlovid, το οποίο χορηγείται σε ασθενείς λίγο μετά από ένα θετικό τεστ κορωνοϊού, ήταν πολύ πιο εύκολο να αποκτηθεί στις ΗΠΑ από ό,τι στην Ευρώπη, όπου η πρόσβαση συχνά περιοριζόταν σε ηλικιωμένους ή άτομα με υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή κατάσταση Covid.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Airfinity, θα μπορούσαν να έχουν κάνει το φάρμακο πιο προσιτό χωρίς να μείνουν από προμήθειες, καθώς περισσότερο από 1,5 εκατομμύρια πακέτα πενθήμερης χρήσης του χαπιού, αξίας περίπου 1,1 δισεκ. δολαρίων έχουν λήξει παρότι οι ημερομηνίες χρήσης παρατείνονται κατά έξι έως 12 μήνες.
Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024, συνολικά 3,1 εκατομμύρια πακέτα πρόκειται να λήξουν, ανεβάζοντας το κόστος για τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας σε περίπου 2,2 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης