Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Putin κι άλλοι ... 10 - Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ρωσίας στις εκλογές του 2024

O Putin κι άλλοι ... 10 - Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ρωσίας στις εκλογές του 2024
Μπαίνουν στη μάχη οι υποψήφιοι για τις πρώτες προεδρικές εκλογές που θα διαρκέσουν τρεις ολόκληρες ημέρες
Ο νυν πρόεδρος Vladimir Putin και άλλοι/ες δέκα υποψήφιοι/ες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη λίστα με τους πιθανούς υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ δυο από αυτούς έχουν ήδη καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητά τους στην αρμόδια επιτροπή.
Ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Nikolai Bulaev επιβεβαίωσε τη σχετική είδηση στο TASS.
Στις 18:00 ώρα Μόσχας, την 1η Ιανουαρίου, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ολοκληρώνει την αποδοχή των εγγράφων για συμμετοχή στις εκλογές του ανώτατου αξιώματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Οι αυτοπροταθέντες υποψήφιοι έπρεπε να υποβάλουν έγγραφα το αργότερο στις 18:00 ώρα Μόσχας στις 27 Δεκεμβρίου.
«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 11 ονόματα στη λίστα των πιθανών υποψηφίων, 2 από τα οποία έχουν ήδη υποβάλει έγγραφα για εγγραφή σήμερα», ενημέρωσε ο Bulaev.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, οι υπόλοιποι -πάνω από 30 άτομα που είχαν προηγουμένως ειδοποιήσει την Επιτροπή για την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές- ωστόσο δεν έφτασαν μέχρι ... τέλους.
Στις 28 Δεκεμβρίου, η επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Ella Pamfilova, είχε δηλώσει σχετικά ότι ο αριθμός των υποψηφίων για υποψηφιότητα ως υποψηφίων για την προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν 33.
Αυτή τη στιγμή, ο κατάλογος των πιθανών υποψηφίων περιλαμβάνει τρεις αυτοπροτεινόμενους υποψηφίους - τον σημερινό Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin, τους μπλόγκερ Ράντα των Ρώσων και τον Anatoly Batashev, τον Leonid Slutsky (LDPR), τον Nikolai Kharitonov (Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας), τον Vladislav Davankov ("New People"), τον Sergei Baburin (Ρωσική Παλλαϊκή Ένωση), τον Andrei Bogdanov (Ρωσικό Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης), τον Boris Nadezhdin (Πρωτοβουλία Πολιτών), τον Sergei Malinkovich (Κομμουνιστές της Ρωσίας) καθώς και την Irina Sviridova (Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας).
Την 1η Ιανουαρίου, ο Sloutsky και ο Davankov υπέβαλαν έγγραφα στην CEC για να εγγραφούν ως υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές.
Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προγραμμάτισε εκλογές για τις 17 Μαρτίου 2024.
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ότι η ψηφοφορία θα διαρκέσει τρεις ημέρες: 15, 16 και 17 Μαρτίου.
Έτσι, αυτές θα είναι οι πρώτες τριήμερες προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης