Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Putin για τον βομβαρδισμό του Belgorod - «Κανένα έγκλημα εναντίον αμάχων δεν θα μείνει ατιμώρητο»

Οργή Putin για τον βομβαρδισμό του Belgorod - «Κανένα έγκλημα εναντίον αμάχων δεν θα μείνει ατιμώρητο»
Εικοσιτέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν στην ουκρανική επίθεση το Σάββατο εναντίον του Belgorod
Η Ρωσία θα «εντείνει» τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία ως απάντηση στον βομβαρδισμό από τον ουκρανικό στρατό της ρωσικής πόλης Belgorod, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.

«Θα εντείνουμε τους βομβαρδισμούς, κανένα έγκλημα εναντίον αμάχων δεν θα μείνει ατιμώρητο, αυτό είναι βέβαιο», δήλωσε ο Putin κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, διευκρινίζοντας ότι τα στρατιωτικά πλήγματα θα έχουν στόχο «στρατιωτικές εγκαταστάσεις».
Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση "τρομοκρατική ενέργεια" που δεν θα μείνει ατιμώρητη.
Μιλώντας σε συνάντηση με στρατιωτικούς σε στρατιωτικό νοσοκομείο στη Μόσχα, ο Putin τόνισε ότι τα πλήγματα, τα οποία έγιναν εν μέσω εντατικοποιημένων ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον των ουκρανικών πόλεων Κίεβο και Χάρκοβο, "δεν θα μείνουν ατιμώρητα".
Ο Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να πλήττει "ευαίσθητους" στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.
Η Ρωσία αρνείται τις δυτικές και ουκρανικές κατηγορίες ότι στοχεύει πολιτικές υποδομές.
Σε συζήτηση με τους στρατιωτικούς, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία αλλάζει υπέρ της Ρωσίας και ότι η Μόσχα ελπίζει να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά μόνο με τους δικούς της όρους.
Εικοσιτέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν στην ουκρανική επίθεση το Σάββατο εναντίον του Belgorod, που βρίσκεται κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Σκληρή και άμεση η απάντηση της Ρωσίας

Σκληρή και άμεση είναι η απάντηση της Ρωσίας στο βάρβαρο «χτύπημα» των Ουκρανών στην πόλη Belgorod που βρίσκεται βόρεια από το Kharkiv της Ουκρανίας σκοτώνοντας 24 ρώσους πολίτες. Πρόκειται για χτυπήματα με πυραύλους διασποράς, αποκλειστικά σε αμάχους αφού δεν χτυπήθηκαν στρατιωτικές μονάδες ή υποδομές.
Ειδικότερα, η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε νέα νυχτερινή αεροπορική επίθεση, με στόχο τις περιοχές Mykolaiv, Οδησσός και Dnipro. Ο βομβαρδισμός της πόλης Donetsk από την Ουκρανία νωρίς το πρωί της Πρωτοχρονιάς στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, δήλωσε αξιωματούχος που έχει τοποθετηθεί από τη Ρωσία στην ανατολική περιοχή της Ουκρανίας.
Η Ρωσία είχε επίσης εξαπολύσει βομβαρδισμό σε ουκρανικές περιοχές τις ώρες που προηγήθηκαν της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με στόχο το Κίεβο και προκαλώντας ζημιές σε κατοικημένες περιοχές της πόλης Kharkiv, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Zakharova για βομβαρδισμό Donetsk: Μόνο ένας τρομοκράτης θα μπορούσε να το κάνει αυτό

Εν τω μεταξύ, σε ένα ιδιαίτερα σκληρό σχόλιο πρόχωρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, στον απόηχο του βομβαρδισμού στο Donetsk από τους Ουκρανούς.
«Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το καθεστώς του Κιέβου βομβάρδισε το Donetsk. Τα πυρά στράφηκαν και πάλι σε στόχους αμάχων. Υπάρχουν σκοτωμένοι και τραυματίες. Μόνο ένα τρομοκρατικό θηρίο θα μπορούσε να το κάνει αυτό», έγραψε στο Telegram.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ στο Donetsk αμέσως μετά το νέο έτος. Σύμφωνα με το CCCC, συνολικά εκτόξευσαν 15 πυραύλους MLRS. Ο επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, ανέφερε τέσσερις νεκρούς και 13 τραυματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης