Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kneissl (πρώην ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ρωσία ξεπέρασε τη γερμανική οικονομία 2 μήνες μετά την πρόβλεψη του Putin

Kneissl (πρώην ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ρωσία ξεπέρασε τη γερμανική οικονομία 2 μήνες μετά την πρόβλεψη του Putin
H Ρωσία ξεπέρασε τη Γερμανία στην κατάταξη των δέκα μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων
Η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία έχει αλλάξει σημαντικά προς όφελος της Ρωσίας, δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Karin Kneissl, σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Flavio von Witzleben.
«Σε οικονομικούς όρους, το αργότερο τον Ιούνιο του 2023, θυμάμαι πώς στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πρόεδρος Putin σημείωσε στην ομιλία του στην ολομέλεια ότι η Ρωσία είναι μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων και κατατάσσεται έκτη, αλλά ταυτόχρονα μπορεί ξεπεράσει τη Γερμανία», είπε. Όπως τόνισε η Kneissl, μόλις δύο μήνες αργότερα, συνέβη ακριβώς αυτό που είπε ο Putin: η Ρωσία ξεπέρασε τη Γερμανία στην κατάταξη των δέκα μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων.
«Αυτό είναι ένα γεγονός στην οικονομική πολιτική», σημείωσε η πρώην επικεφαλής του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών.
Νωρίτερα, ο προεδρικός βοηθός Maxim Oreshkin είπε ότι η ρωσική οικονομία έχει γίνει η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.
Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της χρονιάς, ο Vladimir Putin είπε ότι η σταθερότητα του ρωσικού χρηματοπιστωτικού και οικονομικού συστήματος ήταν έκπληξη όχι μόνο για τους λεγόμενους εταίρους, αλλά και για την ίδια τη χώρα. Τις προηγούμενες δεκαετίες, ήταν δυνατό να συσσωρευτεί ένα περιθώριο ασφάλειας, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης