Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία με χτύπημα ακριβείας στο Kharkiv εξόντωσε τους Ουκρανούς που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επίθεση στο Belgorod

Η Ρωσία με χτύπημα ακριβείας στο Kharkiv εξόντωσε τους Ουκρανούς που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επίθεση στο Belgorod
Επίσημο ανακοινωθέν του ρωσικού υπουργείου Άμυνας
Οι ρωσικές δυνάμεις εξόντωσαν τα στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (GUR), που συμμετείχαν στον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της επίθεσης στο Belgorod, σύμφωνα με τη Μόσχα.
«Μια επίθεση με πυραύλους ακριβείας στο πρώην ξενοδοχείο Kharkov Palace εξουδετέρωσε τους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων GUR και της Ουκρανίας που συμμετείχαν άμεσα στον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης στο Belgorod», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η επίθεση στο Belgorod

Ο αριθμός των νεκρών ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Belgorod ανήλθε σε 24 άτομα.
Από τα 111 τραυματίες, τα 25 άτομα παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση..
Επιπλέον, 30 πολυκατοικίες, 381 διαμερίσματα, αρκετές ιδιωτικές κατοικίες και πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.
Μετά από οδηγίες του Προέδρου Putin, μια ομάδα του Υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον υπουργό υγείας έφθασε στο Belgorod.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να επιτεθούν στο Belgorod χρησιμοποιώντας πυραύλους Vilkha και το τσεχικό Vampire MLRS.
Τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν τους περισσότερους από τους πυραύλους, αλλά αρκετά βλήματα και τμήματα διασποράς από τους πύραυλους Vilkha που καταρρίφθηκαν έπληξαν την πόλη.
Το υπουργείο τόνισε ότι σε περίπτωση απευθείας χτυπήματος από πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς, οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο σοβαρές.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή από τις ήττες στο μέτωπο και να προκαλέσουν τα ρωσικά στρατεύματα σε παρόμοιες ενέργειες, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας, τονίζοντας ότι αυτό το χτύπημα δεν θα μείνει ατιμώρητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης