Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα προκλητική δήλωση Ισραηλινού Υπουργού: Να εγκαταλείψουν οι Παλαιστίνιοι διά παντός τη Γάζα, οι Εβραίοι θα κάνουν την έρημο να ανθίσει

Νέα προκλητική δήλωση Ισραηλινού Υπουργού: Να εγκαταλείψουν οι Παλαιστίνιοι διά παντός τη Γάζα, οι Εβραίοι θα κάνουν την έρημο να ανθίσει
Τα εμπρυστικά σχόλια του υπουργού Οικονομικών Bezalel Smotrich
Ένα από τα ανώτερα στελέχη του δεξιού συνασπισμού του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βenjamin Netanyahu κάλεσε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τον πολιορκημένο θύλακα, ανοίγοντας δρόμο για τους Ισραηλινούς που θα μπορούσαν να «κάνουν την έρημο να ανθίσει».
Τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών Bezalel Smotrich, ο οποίος έχει αποκλειστεί από το υπουργικό συμβούλιο πολέμου και τις συζητήσεις για τις επόμενες μέρες στη Γάζα, φαίνεται να υπογραμμίζουν τους φόβους σε μεγάλο μέρος του αραβικού κόσμου ότι το Ισραήλ θέλει να διώξει τους Παλαιστίνιους από τη γη όπου θέλουν να χτίσουν ένα μελλοντικό κράτος, επαναλαμβάνοντας τη μαζική εκκένωση των Παλαιστινίων όταν δημιουργήθηκε το Ισραήλ το 1948.
«Αυτό που πρέπει να γίνει στη Λωρίδα της Γάζας είναι να ενθαρρυνθεί η μετοίκηση των Αράβων», δήλωσε ο Smotrich στο Army Radio.
«Εάν υπάρχουν 100.000 ή 200.000 Άραβες στη Γάζα και όχι 2 εκατομμύρια, η όλη συζήτηση την επόμενη μέρα θα είναι τελείως διαφορετική».
Είπε ότι εάν ο πληθυσμός των 2,3 εκατομμυρίων δεν βρίσκονταν πλέον εκεί "με τη φιλοδοξία να καταστρέψει το κράτος του Ισραήλ", η Γάζα θα αντιμετώπιζε διαφορετικά στο Ισραήλ.
«Το μεγαλύτερο μέρος της ισραηλινής κοινωνίας θα πει «γιατί όχι, είναι ωραίο μέρος, ας κάνουμε την έρημο να ανθίσει, δεν βαρύνει κανέναν».
Ο Smotrich, του οποίου το ακροδεξιό Κόμμα Θρησκευτικού Σιωνισμού αντλεί υποστήριξη από την κοινότητα των εποίκων του Ισραήλ, έχει κάνει παρόμοια σχόλια στο παρελθόν, θέτοντας τον εαυτό του σε αντίθεση με τον πιο σημαντικό σύμμαχο του Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αλλά οι απόψεις του δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση της κυβέρνησης ότι οι κάτοικοι της Γάζας θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τον πόλεμο ενάντια στο ισλαμιστικό κίνημα Hamas που ελέγχει τη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης