Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμάκωση της έντασης: Η Βρετανία εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των Houthi σε Ερυθρά Θάλασσα και Υεμένη

Κλιμάκωση της έντασης: Η Βρετανία εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των Houthi σε Ερυθρά Θάλασσα και Υεμένη
Αναμένεται κοινή δήλωση ΗΠΑ – Βρετανίας τις επόμενες ώρες
Το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να ετοιμάζεται να εξαπολύσει ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον ανταρτών Houthi που υποστηρίζονται από το Ιράν μετά από επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, κάτι που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια μεγάλη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Η Βρετανία θα συμμετάσχει σε μια κοινή επιχείρηση των δυτικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και ενδεχομένως άλλης ευρωπαϊκής χώρας, για να πραγματοποιήσιε επιθέσεις με πυραύλους εναντίον στόχων στην Ερυθρά Θάλασσα ή στην ηπειρωτική Υεμένη, όπου εδρεύουν οι Houthi, σύμφωνα με αναφορές που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στους Times.
Ο  Grant Shapps,, ο υπουργός Άμυνας, δήλωσε την Κυριακή (31/12): «Εάν οι Houhti συνεχίσουν να απειλούν ζωές και το παγκόσμιο εμπόριο, θα αναγκαστούμε να λάβουμε τα απαραίτητα και κατάλληλα μέτρα».
Σύμφωνα με τους Times τα σχόλια του κ. Shapps ήταν μια «τελευταία προειδοποίηση» και εάν οι Houthi δεν σταματήσουν τις επιθέσεις στα εμπορικά πλοία, η απάντηση από τη Δύση πιθανότατα θα ήταν «περιορισμένη» αλλά «σημαντική».
Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ πρόκειται να εκδώσουν μια άνευ προηγουμένου κοινή δήλωση τις επόμενες ώρες, η οποία θα προειδοποιήσει τους Houthi να σταματήσουν να επιτίθενται σε εμπορικά πλοία ή να αντιμετωπίσουν τη στρατιωτική δύναμη της Δύσης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης