Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Xi: Η ένωση της Κίνας με την Ταϊβάν είναι βέβαιη - Δεν το κατάφερε ο Mao, θα το κάνω εγώ

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Xi: Η ένωση της Κίνας με την Ταϊβάν είναι βέβαιη - Δεν το κατάφερε ο Mao, θα το κάνω εγώ
Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες διεξάγονται εκλογές στην Ταϊβάν
Η ένωση της Ταϊβάν με την ηπειρωτική Κίνα «θα πραγματοποιηθεί σίγουρα», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping σε ομιλία στο Πεκίνο στις 31 Δεκεμβρίου 2023 με αφορμή την Πρωτοχρονιά.
Χρησιμοποίησε σκληρότερες εκφράσεις από ό,τι πέρυσι, με λιγότερο από δύο εβδομάδες να απομένουν πριν το νησί που διεκδικείται από τους Κινέζους εκλέξει νέο ηγέτη.
«[Εμείς] θα αποτρέψουμε αποφασιστικά οποιονδήποτε να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα με οποιονδήποτε τρόπο», είπε ο Xi, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Αν και ο Mao, ο ιδρυτής της κομμουνιστικής Κίνας, εξέφρασε την επιθυμία του να ενώσει την ηπειρωτική χώρα με την Ταϊβάν κατά τη διάρκεια της ζωής του, δεν μπόρεσε να το πετύχει με τη δύναμη που διέθετε η Κίνα εκείνη την εποχή, επισήμανε.
Τα σχόλια του Xi υπαινίσσονται την πρόθεση να ξεπεράσει τον ιστορικό ηγέτη Μάο μέσω της προσάρτησης τηςΤαϊβάν .
Την προηγούμενη εβδομάδα κορυφαίοι Κινέζοι ηγέτες επισκέφθηκαν την Αίθουσα Μνήμης του Προέδρου Μάο στην πλατεία Τιενανμέν.
Στη συνέχεια, ο Xi έδωσε μια ομιλία κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού κοντά, όπου επαίνεσε τον Mao  ως «μεγάλο πατριώτη και εθνικό ήρωα».
Σχετικά με την οικοδόμηση ενός ισχυρού έθνους και την εθνική αναζωογόνηση μέσω του κινεζικού εκσυγχρονισμού, τον οποίο πρεσβεύει, ο Xi είπε ότι «αυτό είναι το ημιτελές έργο της προηγούμενης γενιάς επαναστατών όπως ο Mao Zedong».
«Η μεταρρύθμιση και το άνοιγμα είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η Κίνα μπόρεσε να ανταποκριθεί στην εποχή με τόσο εκπληκτικό ρυθμό», είπε ο Xi, δεσμευόμενος να εμβαθύνει τις μεταρρυθμιστικές. προσπάθειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης