Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιπροσωπεία των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών στο Τελ Αβίβ για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός Hamas - Ισραήλ

Αντιπροσωπεία των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών στο Τελ Αβίβ για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός Hamas - Ισραήλ
Η Hamas ζητά εγγυήσεις από τα κράτη που θα εγγυηθούν τη συμφωνία για το τέλος των εχθροπραξιών στη Γάζα
Αντιπροσωπεία των αιγυπτιακών αρχών ασφαλείας επισκέφθηκε το Τελ Αβίβ την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 για να παρουσιάσει τις θέσεις σχετικά με μια πιθανή συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά το Ισραήλ δεν έχει απαντήσει ακόμη, ανέφερε η εφημερίδα Al Araby Al Jadeed το Σάββατο 31 Δεκεμβρίυο 2023, επικαλούμενη πηγή στην Αίγυπτο.
«Η αντιπροσωπεία επέστρεψε χωρίς να λάβει καμία απάντηση, καθώς αξιωματούχοι της κατοχικής [ισραηλινής] κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι αυτά τα θέματα θα συζητηθούν σε ένα στρατιωτικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα δοθεί απάντηση στην Αίγυπτο», ανέφερε η πηγή σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ένας από τους στόχους της αντιπροσωπείας ήταν να καταλάβει εάν το Ισραήλ ήταν έτοιμο να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Γάζα σε περίπτωση που επιτευχθεί συνολική συμφωνία, πρόσθεσε η εφημερίδα.
Εν τω μεταξύ, οι παλαιστινιακές ομάδες συνεχίζουν τις εσωτερικές διαβουλεύσεις για μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων και κατάπαυσης του πυρός.
Ωστόσο, καμία τελική φόρμουλα της συμφωνίας δεν έχει ακόμη επεξεργαστεί, έγραψε η εφημερίδα.
«Η Hamas χρειάζεται μια επίσημη δέσμευση από τις χώρες εγγυητές της συμφωνίας ότι οι ενοπλες επιχειρήσεις (του Ισραήλ)  δεν θα επαναληφθούν σε καμία περίπτωση», ανέφερε πηγή στην Παλαιστίνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης