Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Ιράν - Ρωσίας για την διεξαγωγή του διμερούς εμπορίου στα τοπικά νομίσματα – Καταργούν το δολάριο

Συμφωνία Ιράν - Ρωσίας για την διεξαγωγή του διμερούς εμπορίου στα τοπικά νομίσματα – Καταργούν το δολάριο
Ανοίγει πιστωτική γραμμή ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (73,45 εκατομμύρια δολάρια) ώστε το Ιράν να μπορεί να εισάγει απαραίτητα ρωσικά αγαθά.
Ιράν και η Ρωσία συμφώνησαν να υπογράψουν συμφωνία για συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα αντί για το δολάριο ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2024, δήλωσε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 ο διοικητής της ιρανικής Κεντρικής Τράπεζας Mohammad Reza Farzin την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 .
«Οι εξαγωγές μας στη Ρωσία είναι χαμηλότερες από τις εισαγωγές...
Τα μέτρα [για να αλλάξουμε την κατάσταση] περιλαμβάνουν την υπογραφή μιας νομισματικής συμφωνίας μεταξύ Ιράν και Ρωσίας το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους», δήλωσε ο Farzin σύμφωνα με το ISNA. ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Farzin πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, όπου είχε συνάντηση με την επικεφαλής της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiullina.
Ο Farzin και η Nabiullina συμφώνησαν να ανοίξουν μια πιστωτική γραμμή ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (73,45 εκατομμύρια δολάρια), έτσι ώστε το Ιράν να μπορεί να εισάγει απαραίτητα ρωσικά αγαθά.
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε, επικαλούμενο την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν, ότι η Bank Sepah της χώρας άνοιξε την πρώτη ξένη πιστωτική γραμμή για εισαγωγή ρωσικών αγαθών αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε επαναφέρει το καθεστώς κυρώσεων κατά της ισλαμικής δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης