Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμικοί τόνοι Kim Jong-un: Απορρίπτει συμφιλίωση με την Νότια Κορέα και δηλώνει έτοιμος να την... αφανίσει!

Πολεμικοί τόνοι Kim Jong-un: Απορρίπτει συμφιλίωση με την Νότια Κορέα και δηλώνει έτοιμος να την... αφανίσει!
Οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αφανίσουν το νότιο τμήμα της χερσονήσου
«Πιστεύω ότι είναι λάθος, το οποίο δεν πρέπει πλέον να κάνουμε, να βλέπουμε τους ανθρώπους που μας θεωρούν τους χειρότερους εχθρούς τους… ως κάποιους με τους οποίους πρέπει να επιδιώξουμε τη συμφιλίωση ή την ενοποίηση», ξεκαθάρισε ο βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong-un στην ολομέλεια της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμφιλίωσης ή ενοποίησης με τη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) .
Κρίνοντας από τις ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, είπε ο Kim Jong-un, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεσπάσει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο.
Για τον λόγο αυτόν, τόνισε πως έχει δώσει εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή.

Απειλές για πυρηνικά: Για εσωτερική κατανάλωση ή βάσιμες απειλές;

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση πυρηνικής κρίσης, οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αφανίσουν το νότιο τμήμα της χερσονήσου.
Το πρακτορείο ειδήσεων KCNA επισημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή πυρηνικών όπλων.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un, πριν από τρεις ημέρες διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, τη βιομηχανία πυρομαχικών και τον τομέα των πυρηνικών όπλων να επιταχύνουν τις πολεμικές προετοιμασίες για να αντιμετωπίσουν αυτό που αποκάλεσε άνευ προηγουμένου συγκρουσιακές κινήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.
Ο Βόρειος Τομέας στο νησί Τίνιαν στον Ειρηνικό, πρακτικά στη μεγαλύτερη βάση αμερικανικών βομβαρδιστικών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, ξαναχτίζεται και εκσυγχρονίζεται από τις ΗΠΑ με σκοπό να γίνει μια προκεχωρημένη θέση εναντίον της Κίνας αλλά και της Βόρειας Κορέας.

Άλλοι τρεις κατασκοπευτικοί δορυφόροι το 2024

Η Πιονγκγιάνγκ σκοπεύει να εκτοξεύσει άλλους τρεις κατασκοπευτικούς δορυφόρους τη νέα χρονιά, προκειμένου να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες.
Σύμφωνα με το KCNA, η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της ολομέλειας της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος της Βόρεια Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης