Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maloof (Πεντάγωνο): Το 2024 θα είναι ταραγμένη χρονιά για τις ΗΠΑ – Εμφανής η οικονομική κόπωση για Ουκρανία και Ισραήλ

Maloof (Πεντάγωνο): Το 2024 θα είναι ταραγμένη χρονιά για τις ΗΠΑ – Εμφανής η οικονομική κόπωση για Ουκρανία και Ισραήλ
Το καθεστώς του Κιέβου θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά κάποια μορφή διαπραγμάτευσης και να δει την πραγματικότητα, τόνισε ο πρώην αναλυτής του αμερικανικού Πενταγώνου
Σχετικά Άρθρα
Η προσπάθεια του Κιέβου να συγκεντρώσει ολοένα μεγαλύτερη υποστήριξη από τους δυτικούς εταίρους του αντιμετωπίζει μια ολοένα και πιο τρομακτική πρόκληση.
Η αποτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας, οι πολιτικές εσωτερικές διαμάχες και η διαφθορά τροφοδοτούν τη φθίνουσα υποστήριξη προς το καθεστώς τόσο στις ΗΠΑ, όπου η οικονομική βοήθεια προς αυτό αντιμετωπίζει πολιτικά εμπόδια, όσο και στην ΕΕ.
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει πλέον «στομάχι» στη Δύση για να χρηματοδοτήσει την Ουκρανία και τον συνεχιζόμενο πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας εκεί, είπε στο Sputnik ο Michael Maloof, πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.
Το καθεστώς του Κιέβου θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά κάποια μορφή διαπραγμάτευσης και να δει την πραγματικότητα, τόνισε.

Οικονομική κόπωση

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κλείσει τις πιστώσεις τους. Έως τις 17 Ιανουαρίου ενδεχομένως να υπάρξει shutdown εάν η κυβέρνηση και το Κογκρέσο δεν μπορέσουν να διαπραγματευτούν και να επεξεργαστούν μια ρύθμιση για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και του Ισραήλ μαζί με την ασφάλεια των συνόρων.
Νομίζω ότι οι Ρεπουμπλικάνοι μέχρι σήμερα έχουν κρατήσει σταθερά, και θα δούμε αν θα κρατήσουν. Αλλά δεν υπάρχει πλέον στομάχι για να χρηματοδοτήσει τους Ουκρανούς.
Ειλικρινά, ο κόσμος βλέπει ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει. Βασικά, η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε, και δεν υπάρχει περίπτωση να την επαναφέρουν και να ανατρέψουν τα πράγματα, επειδή έχουν περάσει σε πλήρη αμυντική στάση.
Η λεγόμενη αντεπίθεση απλώς δεν υπάρχει», σημείωσε ο Maloof.
Νωρίτερα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ διέκοψε για τις χειμερινές διακοπές χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία για την ασφάλεια στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και την πρόσθετη βοήθεια για την Ουκρανία.
Οι Ρεπουμπλικάνοι επέμειναν στη συμπερίληψη αυστηρότερων μέτρων συνοριακής ασφάλειας στο αίτημα συμπληρωματικής χρηματοδότησης της κυβέρνησης Biden 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία.

Ταραγμένη χρονιά το 2024


Κοιτάζοντας προς το μέλλον, ο Michael Maloof προέβλεψε ότι πρόκειται να υπάρξει μια αρκετά «ταραχώδης» αρχή για το 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επιπλέον, η χρηματοδότηση όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για το Ισραήλ πρόκειται να τροφοδοτήσει την εσωτερική συζήτηση, πρόσθεσε ο ειδικός, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «κουραστεί» ειδικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.
«Υποθέτω ότι o Netanyahu πιστεύει ότι μπορεί να προχωρήσει και να αρχίσει να προκαλεί κάθε είδους καταστροφή όχι μόνο με το Ιράν, αλλά και με τη Hezbollah στον βορρά.
Θα βοηθήσουμε λοιπόν στη χρηματοδότηση όλων αυτών; Θέλω να πω, αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα.
Και δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα στομάχι για αυτό, δεδομένου ότι, ξέρετε, εισερχόμαστε σε εκλογική χρονιά», είπε ο πρώην ανώτερος αναλυτής πολιτικής ασφαλείας στο γραφείο του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης